‘Ένα νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Moore’s Law is Dead στο YouTube απαντάει στην πρόσφατη φημολογία που θέλει τη γενιά RDNA 3 να είναι 3x ταχύτερη της τωρινής ναυαρχίδας RDNA 2, Radeon RX 6900 XT.

Σύμφωνα λοιπόν με πηγές του Moore’s Law is Dead οι φήμες είναι κατασκευασμένες και ανυπόστατες. Παρόλα αυτά, η κορυφαία κάρτα αρχιτεκτονικής RDNA 3, Radeon RX 7900 XT αναμένεται να είναι τουλάχιστον 40% ταχύτερη της Radeon RX 6900 XT με την απόδοση ray tracing και geometry επίσης να αναμένεται σημαντικά αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Όσον αφορά στην… τριπλάσια απόδοση, οι φήμες θα είχαν βάση αν η σύγκριση γινόταν μεταξύ της πρώτης γενιάς RDNA και της επερχόμενης (RDNA 3). Άλλωστε κάτι τέτοιο έχει ισχυριστεί και η AMD στο παρελθόν (μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για σχεδόν 100% αυξημένη απόδοση με την Radeon RX 6800 XT σε σύγκριση με την Radeon RX 5700 XT).

Η νέα γενιά καρτών γραφικών της AMD αρχιτεκτονικής RDNA 3 αναμένεται να χρησιμοποιεί chiplets -όπως συμβαίνει και στους επεξεργαστές της εταιρείας- και οι νέες Navi 31 και Navi 32 GPUs θα κατασκευάζονται με μέθοδο 5nm από την TSMC. Όσον αφορά στην Ταϊβανέζικη εταιρεία, θα κατασκευάσει και τους επεξεργαστές Zen 4 της AMD και τις νέες Hopper GPUs της NVIDIA αλλά και τις νέες Xe GPUs της Intel.

  • Thanks 1