Από ότι φαίνεται ο Κινέζος κατασκευαστής υπολογιστών Zhongshan Subor πιστεύει ότι υπάρχει χώρος για μια κατηγορία συσκευών μεταξύ των παιχνιδοκονσολών και των desktop υπολογιστών για gaming, που θα απευθύνονται σε Κινέζους gamers που ασχολούνται πολύ με το online gaming αλλά παράλληλα επιθυμούν να εργάζονται και με εφαρμογές παραγωγικότητας.

Η συγκεκριμένη κατηγορία «συσκευών» απευθύνεται επίσης σε χρήστες που απορρίπτουν την ιδέα να προμηθευτούν κάποιον “έτοιμο” gaming υπολογιστή από έναν παραδοσιακό OEM –που πολλές φορές είναι υπερτιμημένοι- όμως από την άλλη θέλουν και να αποφύγουν να «στήσουν» τον δικό τους υπολογιστή χρησιμοποιώντας parts που θα προμηθευτούν ξεχωριστά.

Σύμφωνα με την εταιρεία Zhongshan Subor, για τις παραπάνω ομάδες χρηστών υπάρχει ένα νέο είδος επιτραπέζιας παιχνιδοκονσόλας (console-desktop) που βασίζεται σε ένα κοινό λειτουργικό σύστημα για PC, «τρέχει» παιχνίδια και εφαρμογές για PC αλλά παράλληλα έχει τα βασικά χαρακτηριστικά μίας παιχνιδοκονσόλας (ενδεχομένως με το δικό της dashboard και user interface) και που έχει την ονομασία SUBOR.

Αυτό που καθιστά την πρόταση της εταιρείας προσιτή σε σχέση με τους “έτοιμους” υπολογιστές gaming από OEMs είναι ότι κάθε εξάρτημα είναι purpose-built, συμπεριλαμβανομένου και το SoC στο κέντρο της κατασκευής. Μάλιστα το SoC (System-on-Chip) που έχει την κωδική ονομασία “Fenghuang” είναι μία κλάση πάνω από εκείνα που βρίσκονται στο εσωτερικό των PS4 Pro ή Xbox One X έχοντας επεξεργαστή 4-core/ 8-threads που βασίζεται στην ΅πλέον σύγχρονη εκδοχή” της αρχιτεκτονικής Zen της AMD σε σύγκριση με τις “low-power” λύσεις “Jaguar” που βρίσκουμε στις ταχύτερες σημερινές κονσόλες.

Ο επεξεργαστής μπορεί να έχει συχνότητα λειτουργίας μέχρι και 3,0GHz και έχει 4 MB L3 cache. Η GPU είναι εξίσου εντυπωσιακή και βασίζεται στην "αρχιτεκτονική Vega" με 24 NGCUs, που μεταφράζονται σε 1536 stream processors και υποστηρίζει DirectX 12 και Vulkan. Η συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή γραφικών είναι 1,3GHz με το SoC να είναι “hardwired” με 8GB μνήμης GDDR5 (με memory interface εύρους 256-bit). είναι συνδεδεμένη στο SoC (χωρίς επέκταση μνήμης). Το SUBOR θα παρουσιαστεί στην έκθεση China Joy 2018 (China Digital Entertainment Expo & Conference).

LLIZfTOkfrsF1f9C.jpg.eacb59595a8661ee540a2db3dc236b57.jpg

TechPowerUp

 

  • Thanks 1