Στην έκθεση Computex, η CEO της AMD, Lisa Su, ανακοίνωσε την 3η γενιά της οικογένειας επεξεργαστών Ryzen για υπολογιστές desktop που εκμεταλλεύονται την μέθοδο κατασκευής 7nm της TSMC.

Όπως περιμέναμε, η Lisa Su, CEO της AMD κατά την διάρκεια της παρουσίασης των νέων προϊόντων της εταιρείας στην έκθεση Computex, αναφέρθηκε και στις επερχόμενες κάρτες γραφικών «Navi» που βασίζονται στην αρχιτεκτονική RDNA (Radeon DNA).

AMD_Navi_2.jpg.e886f72ebce55550223ecdff19c6b02a.jpg

Η πρώτη κάρτα γραφικών της Radeon RX 5000 series, είναι η mid-range Radeon RX 5700, που όπως αναφέραμε κάνει χρήση ενός νέου σχεδιασμού GPU SIMD, του πρώτου μετά την αρχιτεκτονική CoreNext που έκανε την εμφάνιση της πριν από σχεδόν οκτώ χρόνια. Σύμφωνα με την Lisa Su, η νέα μονάδα compute της AMD, προσφέρει έως και 1.25x αύξηση στην απόδοση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά «Vega», διαθέτοντας ανασχεδιασμένη ιεραρχία cache και περισσότερο εξορθολογισμένο graphics pipeline. Επιπλέον, η νέα αρχιτεκτονική έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έως και 50% αύξηση στον λόγο performance-per-watt σε σύγκριση με την «Vega». Πάντως, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν η νέα αρχιτεκτονική RDNA είναι ολοκαίνουρια, αφού παρόλο που οι μονάδες επεξεργασίας έχουν ανασχεδιαστεί για να βελτιωθεί η αποδοτικότητα τους, μαθαίνουμε ότι κάθε CU (compute unit) συνεχίζει να διαθέτει 64 stream processors.

AMD_Navi_3.jpg.16d7c5092634a76be84eacdbbda9fe4d.jpg

Η AMD στην παρουσίαση της στην έκθεση Computex, πραγματοποίησε επίδειξη της νέας κάρτας γραφικών Radeon RX 5700, την οποία έφερε σε απευθείας αντιπαράθεση με την GeForce RTX 2070 στο Strange Brigade, και με την πρώτη να επικρατεί για περίπου 10% (να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι το «Strange Brigade» είναι βελτιστοποιημένο για asynchronous compute και γενικότερα οι κάρτες γραφικών της εταιρείας τα «πηγαίνουν καλά» στο συγκεκριμένο παιχνίδι).

Η νέα Radeon RX 5700 που εξοπλίζεται με μνήμη GDDR6 και κάνει χρήση του πρότυπου PCI Express 4.0 θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, με την AMD να φαίνεται πως περιμένει στην έκθεση E3 (και την εκδήλωση της Next Horizing Gaming Event) για να κάνει περισσότερες ανακοινώσεις, να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς και της αρχιτεκτονικής RDNA και βεβαίως να κάνει γνωστές τις τιμές. Στο Next Horizing Gaming Event περιμένουμε βεβαίως να μάθουμε και για τα σχέδια της εταιρείας όσον αφορά στο «ray tracing».

TechPowerUp

Engadget

  • Like 2