Η AMD λανσάρισε πρόσφατα τη νέα της κάρτα γραφικών Radeon VII, αλλά από ότι φαίνεται αυτή θα είναι και η μοναδική κυκλοφορία κάρτας γραφικών από την εταιρεία προτού αποκαλύψει τη νέα αρχιτεκτονική GPU, Navi.

Η νέα αρχιτεκτονική (και οι επεξεργαστές γραφικών που βασίζονται σε αυτή) θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση Computex 2019 τον Ιούνιο, ωστόσο σύμφωνα με έντονη φημολογία, οι gamers δεν θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν κάποια από τις νέες Navi-based κάρτες γραφικών πριν από τον Οκτώβριο φέτος.

Η καθυστέρηση μοιάζει λογική από την ώρα που περιμένουμε τις Microsoft και Sony να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για το hardware των νέων παιχνιδοκονσολών τους – με custom Zen 2 και Navi-based CPUs και GPUs αντίστοιχα. Οι νέοι επεξεργαστές γραφικών της AMD που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική «Navi» θα κατασκευάζονται σε κλίμακα 7nm, και θα συνεπικουρούνται από chips μνήμης τύπου GDDR6.

Η αρχιτεκτονική Navi θα διαδεχθεί την Polaris και οι  νέες κάρτες γραφικών του είδους –που θα αντικαταστήσουν τις Vega 56 και Vega 64- αναμένεται να καλύψουν το τμήμα της αγοράς μεταξύ $399 και $599 κατά πάσα πιθανότητα. 

TweakTown

  • Like 5