Όπως είναι φυσικό, το «hype» γύρω από τη νέα σειρά επεξεργαστών AMD Ryzen 4000 αρχιτεκτονικής Zen 3 είναι ιδιαίτερα έντονο, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν διάφορες φήμες. Πολλές ωστόσο από αυτές δεν ευσταθούν.

Μία τέτοια φήμη κυκλοφόρησε πρόσφατα από την ιστοσελίδα DigiTimes, η οποία ισχυρίστηκε ότι θα καθυστερήσει το λανσάρισμα των επεξεργαστών Ryzen 4000-series (το οποίο αναμένεται να γίνει μέσα στο 2021). Υπό συγκεκριμένη οπτική, και έχοντας στο νου ότι παρά τις προσπάθειες της Intel, το προβάδισμα της AMD διατηρήθηκε, θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει, ότι η AMD θα συνέχιζε να πουλάει τη σειρά επεξεργαστών Ryzen 3000 για μεγάλο διάστημα ακόμη. Η αποτυχία των Comet Lake-S να εκθρονίσουν τους Zen 2-based επεξεργαστές της AMD –ακόμα και η ναυαρχίδα Core i9-10900K τα «βρήκε» σκούρα- αλλά και το πρόσφατο λανσάρισμα των Ryzen 5 3600XT, Ryzen 7 3800XT και Ryzen 9 3900XT ενδεχομένως να «φούντωσαν» τις φήμες.

Παρόλα αυτά, η AMD, έχει επισημάνει και μια, και δυο φορές, ότι οι επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen 3 (Ryzen 4000) θα λανσαριστούν πριν το τέλος του 2020. Μάλιστα, η AMD, επανέλαβε στην ιστοσελίδα TechRadar πρόσφατα, ότι το λανσάρισμα των νέων επεξεργαστών βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος και πως θα βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων πριν το τέλος της χρονιάς.   

Ακριβής ημερομηνία δεν υπάρχει ωστόσο. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο ρευστή είναι η κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού και των προβλημάτων που δημιούργησε σε πολλούς κατασκευαστές, δεν αποκλείεται από το Φθινόπωρο να έχουμε πάλι προβλήματα εξαιτίας ενός δεύτερου κύματος. Η AMD ωστόσο επιμένει, ότι το λανσάρισμα θα γίνει εντός της χρονιάς.

  • Like 7