Η AMD κυκλοφόρησε πρόσφατα τη 2η γενιά των επεξεργαστών Ryzen και ήδη αρκετοί overclockers προσπαθούν να φτάσουν τη ναυαρχίδα της σειράς στα όρια της, με τα "λειτουργικά" 6GHz (να ολοκληρωθούν μετρήσεις με benchmarks) να αποτελούν βασικό στόχο.

Οι γνωστοί overclockers Der8auer and Neo, κατάφεραν να υπερχρονίσουν ένα “διαλεγμένο” κομμάτι Ryzen 7 2700X στα 6,0GHz και με τους οκτώ πυρήνες με τάση 1,85V, όταν η εργοστασιακή συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή είναι 3,7GHz. Για την ψύξη χρησιμοποιήθηκε βεβαίως υγρό άζωτο όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Τέτοια αποτελέσματα στην αύξηση της συχνότητας λειτουργίας, δεν έρχονται με απλές μεθόδους ψύξης, όπως με κάποια ψύκτρα ή με water-cooling αλλά ούτε και με κάποιο τυχαίο δείγμα επεξεργαστή.

Επιπλέον, το σύστημα δεν ήταν και ιδιαίτερα σταθερό σε αυτή τη συχνότητα λειτουργίας για να τρέξει και πολλά πράγματα. Απλώς, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο επεξεργαστής, έστω και διαλεγμένος από αρκετά δείγματα που είχαν στη διάθεσή τους οι δύο overclockers, έφτασε σε αυτό το επίπεδο συχνότητας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Wccftech.com, οι δύο overclockers κατάφεραν να τρέξουν διάφορα benchmarks σε συχνότητα λειτουργίας 5,7GHz με τον Ryzen 7 2700x να σπάει αρκετά ρεκόρ επιδόσεων στη κατηγορία των οκταπύρηνων επεξεργαστών, φτάνοντας επίπεδα Intel Core i9-7980XE (Skylake-X) που είχε υπερχρονιστεί στα 6,1GHz.

Για να απολαύσετε βεβαίως τα οφέλη του νέου Ryzen 7 2700X δεν είναι απαραίτητο να τον φτάσετε σε τέτοιες συχνότητες λειτουργίας αφού πολλές ιστοσελίδες αναφέρουν πως στις δοκιμές τους διαπίστωσαν ότι είναι ταχύτερος από τον Core i7-8700K της Intel σε πολλές περιπτώσεις.

Techradar

  • Like 4
  • Thanks 1