Τελευταία, η AMD αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με τον Ryzen chipset driver της, και για αυτό τον λόγο διέθεσε μία ενημέρωση-fix για να τα διορθώσει. Όμως σύμφωνα με αναφορές, το fix προκάλεσε νέα προβλήματα από μόνο του.

Η AMD, διέθεσε έναν νέο chipset driver στα μέσα Μαρτίου για συστήματα Ryzen (A320 series έως και Χ570 καθώς και για Χ399 και TRX40 για Threadripper) όμως δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που ανέφεραν προβλήματα στο Reddit με την εγκατάσταση να «κολλάει» στο 0% στην μπάρα προόδου.

Αν και σε κάποιες περιπτώσεις, οι drivers εγκαταστάθηκαν στο παρασκήνιο με επιτυχία  (παρά το κόλλημα στο 0% της μπάρας προόδου), σε ένα ποσοστό αυτών των περιπτώσεων δεν εγκαταστάθηκαν σωστά και ολοκληρωμένα (ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι εμφανίστηκε ένα μήνυμα που έλεγε ότι το σύστημα έπρεπε να επανεκκινήσει για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του AMD GPIO). To bug πάντως φαίνεται να επηρέασε ορισμένο αριθμό χρηστών, αλλά σε κάθε περίπτωση, η AMD όφειλε να διαθέσει σχετική διόρθωση για να το αντιμετωπίσει. Πριν μερικές μέρες, η AMD διέθεσε μία νέα έκδοση του chipset driver της v2.04.04.111, για να διορθώσει το «κρέμασμα» της εγκατάστασης ή το Error 1720. Παρόλα αυτά, αν και το fix διόρθωνε το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί με την εγκατάσταση, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι προκαλεί άλλα προβλήματα.

Σύμφωνα με αναφορές,  ο GPIO driver (ελεγκτής General-Purpose I/O) δεν αναβαθμίζεται πάντα στην τελευταία του έκδοση και επομένως ορισμένοι χρήστες αναφέρουν λανθασμένες τάσεις λειτουργίας και αυξημένη κατανάλωση από τον επεξεργαστή τους, κάτι που είναι αρκετά ανησυχητικό. Η ιστοσελίδα ComputerBase ειδοποίησε την AMD, η οποία στο πλαίσιο της έρευνας της, ζήτησε από τους χρήστες που έχουν επηρεαστεί να υποβάλλουν αρχεία καταγραφής συμβάντων (log files), τα οποία θα αναλυθούν ανώνυμα στην προσπάθεια της να επιλύσει το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, και ειδικά αν το σύστημα Ryzen σας λειτουργεί απροβλημάτιστα, μην δοκιμάσετε να αναβαθμίσετε τους drivers για το chipset του motherboard σας μέχρι να ολοκληρώσει η AMD την έρευνα της και διορθώσει το νέο πρόβλημα.

TechRadar

  • Like 2
  • Confused 1