Η AMD βρίσκεται σε άνοδο από τότε που λανσάρισε τους πρώτους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen, χάρη στην οποία η προσφορά της είχε τις επιδόσεις αλλά και την ενεργειακή αποδοτικότητα που χρειαζόταν απέναντι στα προϊόντα της Intel.

Με τα χρόνια, και χάρη στη διαρκή βελτίωση της απόδοσης των επεξεργαστών της, η AMD είδε το «value» της προσφοράς προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να αυξάνεται και η καλύτερη απόδειξη είναι το μερίδιο που κατέχει πλέον στην αγορά για το 1ο τρίμηνο της χρονιάς, το μεγαλύτερο στην ιστορία της.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Mercury Research, η AMD εξακολουθεί να αποσπά μερίδιο αγοράς από την Intel, παρά την ανάκαμψη της τελευταίας στους τομείς των επιδόσεων και της ενεργειακής αποδοτικότητας με το ντεμπούτο των 12ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core γνωστών κα ως Alder Lake.

Σύμφωνα με την Mercury Research, το ποσοστό της AMD στο σύνολο της αγοράς x86 για το 1ο τρίμηνο του 2022 (συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων για συσκευές IoT και τα SoCs στις παιχνιδοκονσόλες) έφτασε το 27,7%, το οποίο παρουσιάζεται αυξημένο κατά 2,1% από τρίμηνο σε τρίμηνο και 7% από έτος σε έτος. Στην αγορά των διακομιστών, η εταιρεία είδε ελάχιστη αύξηση στο ποσοστό της, περίπου 0,9% από τρίμηνο σε τρίμηνο και 2,7% από έτος σε έτος. Το μερίδιο της εταιρείας στην αγορά των διακομιστών έφτασε το 11,6%, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αν λάβουμε υπόψη μας ότι η αγορά βρισκόταν εξ ολοκλήρου στα χέρια της Intel.

amd share.jpg

Το μερίδιο της AMD στην αγορά των επεξεργαστών για επιτραπέζιους υπολογιστές δέχτηκε ένα μικρό χτύπημα σε σύγκριση με πέρυσι, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τα προϊόντα της Intel εξαιτίας της έλευσης των επεξεργαστών Alder Lake στην αγορά.

Παρόλα αυτά, η AMD είτε το μερίδιο της να αυξάνεται κατά 2,1% από τρίμηνο σε τρίμηνο και να φτάνει το 19,3% για το 1ο τρίμηνο της χρονιάς. Στην αγορά των φορητών υπολογιστών επίσης, η εταιρεία πέτυχε αύξηση 0,9% από τρίμηνο σε τρίμηνο και σημαντική αύξηση 4,4% από έτος σε έτος, για να φτάσει το μερίδιο της στο 22,5% της αγοράς.

  • Like 10
  • Thanks 1