Αν και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται εκπληκτική ανάπτυξη στον τομέα του mobile gaming, εντούτοις η άνοδος των οπτικά ανώτερων εμπειριών gaming AAA απαιτεί υψηλής απόδοσης hardware που μπορεί να συμβαδίσει μαζί τους.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο, φέτος η ARM λανσάρει μία ολοκαίνουργια ναυαρχίδα GPU με την ονομασία Immortalis, η οποία βασίζεται στην κληρονομιά της Mali, της GPU με τις περισσότερες αποστολές στον κόσμο, ωστόσο έχει βελτιστοποιηθεί για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία 3D στις φορητές συσκευές.

yQRjwC3vE1gghcfK.jpg

Η Immortalis-G715 είναι η πρώτη GPU της ARM που προσφέρει επιταχυνόμενη στο hardware ιχνηλάτηση ακτίνας (ray tracing) στις φορητές συσκευές για ακόμα πιο ρεαλιστικές και καθηλωτικές εμπειρίες gaming.

Η νέα Immortalis-G715 μπορεί να διαθέτει από 10 έως 16 πυρήνες και σύμφωνα με την ARM θα προσφέρει έως και 300% βελτίωση στην απόδοση στο ray tracing χάρη στο εξειδικευμένο hardware που διαθέτει.

SdTWAtN0JufoGohx.jpg

Μαζί με την Immortalis-G715 GPU, η ARM ανακοίνωσε και την premium-class GPU με την ονομασία Mali-G715 (από 7 έως 9 πυρήνες), η οποία περιλαμβάνει δυνατότητες σκίασης μεταβλητού ρυθμού (variable rate shading) για σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και περαιτέρω ενίσχυση της απόδοσης gaming. Ακριβώς πιο κάτω στην προϊοντική γκάμα βρίσκεται η νέα ARM Mali-G615 (έως 6 πυρήνες) που αντικαθιστά την Mali-G610 και έρχεται να προσφέρει ισχυρή απόδοση σε χαμηλότερου κόστους συσκευές.

o9EajZkgdt7FZBrq.jpg

Οι νέες GPUs της ARΜ είναι οι πιο αποδοτικές GPUs της εταιρείας μέχρι σήμερα, προσφέροντας βελτιωμένη απόδοση έως και 15% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά ενώ είναι και κατά 15% περισσότερο αποδοτικές ενεργειακά σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά, για να προσφέρουν περισσότερο χρόνο παιχνιδιού «εν κινήσει».

vR2nQvTTX0rhSdIw.jpg

Εκτός από τις νέες GPUs, η ARM ανακοίνωσε και τους νέους πυρήνες γενικής επεξεργασίας Cortex-X3 και Cortex-A715.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η single-thread απόδοση του νέου ARM Cortex-X3 προσφέρει έως και 25% αύξηση στην απόδοση σε σύγκριση με το πιο προηγμένο Android smartphone σήμερα ενώ ο Cortex-A715 επιτυγχάνει 5% βελτιωμένη απόδοση σε σύγκριση με τον Cortex-A710, ουσιαστικά φτάνοντας την απόδοση του Cortex-X1.   

2PXUo8iP8CsCdiML.jpg