Για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της λειτουργίας του GPS στο Transformer Prime η ASUS είχε κυκλοφορήσει μια αναβάθμιση λογισμικού τον περασμένο Ιανουάριο, χωρίς όμως να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σήμερα η εταιρεία ξεκίνησε την ενημέρωση των κατόχων του συγκεκριμένου tablet σχετικά με τη δωρεάν διάθεση συσκευής GPS η οποία θα προσαρμόζεται πάνω στη συσκευή.

 

Το όλο πρόβλημα παρουσιάζεται λόγω της μεταλλικής επιφάνειας που καλύπτει το Transformer Prime στο πίσω μέρος του. Το μέταλλο ως γνωστόν εμποδίζει τα ραδιο σήματα και για το λόγο αυτό άλλες συσκευές με μεταλλική κάλυψη όπως για παράδειγμα το iPad, έχουν μια μικρή πλαστική επιφάνεια για τις κεραίες. Αν και όπως αναφέρθηκε έχει διατεθεί μια ενημέρωση λογισμικού για το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς αυτή δεν έλυσε το πρόβλημα πλήρως η ASUS καταφεύγει σε μια λύση υλικού.

 

Ακόμη δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το πως θα μοιάζει η εξωτερική συσκευή που θα διαθέσει η εταιρεία, αλλά είναι γνωστό ότι θα συνδέεται με την υποδοχή φόρτισης. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη χρήση του GPS οι κάτοχοι του Transformer Prime δε θα μπορούν να συνδέσουν τη συσκευή τους με το εξωτερικό πληκτρολόγιο. Το εξωτερικό GPS θα ξεκινήσει να δίνεται δωρεάν στα μέσα Απριλίου, σε όλους όσους έχουν αγοράσει τη συσκευή.

 

Link.png Site: gsmarena.com