Στο Google I/O έγινε γνωστό πως το Android TV έρχεται το Φθινόπωρο και πως οι κατασκευαστές ετοιμάζουν προϊόντα για να κατακτήσουν το σαλόνι μας. Η ASUS είναι μία από τις εταιρείες που θα το προσπαθήσουν.

Αποτέλεσματα από benchmarks που διέρρευσαν δείχνουν ότι ο Ταϊβανός κατασκευαστής δοκιμάζει το δικό του Android TV set-top box, το οποίο μαθαίνουμε ότι έχει την ονομασία Nexus Player (λογικά θα πωλείται στο Google Play store όταν έρθει η ώρα).

 

To set-top box της ASUS "τρέχει" Android L και ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή x86 της Intel καθώς και το υποσύστημα γραφικών PowerVR Rogue G6430 της Imagination Technologies. Επίσης διαθέτει 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου (λογικά θα προσφέρεται δυνατότητα επέκτασης). Το σύστημα δοκιμάστηκε σε δύο οθόνες, ανάλυσης 1080p στις 23.7 ίντσες και 31.9 ίντσες.

 

Αν και δεν περιμέναμε να δούμε ένα επεξεργαστή της Intel από τόσο νωρίς σε ένα Android TV set-top box, είναι καλό που βλέπουμε την εταιρεία να κινείται πιο γρήγορα, προσφέροντας μία εναλλακτική λύση στις προτάσεις ARM των Qualcomm, Nvidia, MediaTek και Marvell, που θα δούμε σε άλλα προϊόντα Android TV σύντομα. Εταιρείες όπως οι Razer, Sony, Philips και TP Vision ετοιμάζουν ήδη προϊόντα Android TV (τηλεοράσεις και set-top boxes).

 

gallery_286955_1322_76914.png

 

Link.png Site: GSMArena