Αν και η φετινή CES μπορεί να θεωρηθεί αναιμική σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις νέων κορυφαίων smartphone, η ASUS κάνει τη διαφορά παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων το Zenfone 3 Zoom.

Σύμφωνα με την ταϊβανέζικη εταιρεία, το Zenfone 3 Zoom διαθέτει ίσως την καλύτερη κάμερα σε smartphone. Συγκεκριμένα στο πίσω μέρος υπάρχει διπλό σύστημα φακών με καθένα να έχει ανάλυση 12MP, με την παράλληλη λειτουργία τους να επιτρέπει ακόμα και την εστίαση 12x με ψηφιακό zoom και 2.4x σε οπτικό. Όπως διαπιστώσαμε και κατά την πρώτη επαφή, ο θόρυβος κατά το 12x zoom είναι φανερός αλλά κρατιέται σε χαμηλά επίπεδα.

 

Με διάφραγμα F/1.7, το Zenfone 3 Zoom μπορεί να πραγματοποιήσει πολύ καλές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Super Pixel της ετιαρείας, ενώ το σύστημα φακών είναι 2.5 φορές πιο ευαίσθητο από το αντίστοιχο του iPhone 7 Plus. Κλείνοντας την αναφορά στις δυνατότητες της κάμερας, η ASUS εξοπλίζει το smartphone της με τη δεύτερη γενιά του συστήματος αυτόματης εστίασης, κάτι που δίνει σημαντικά πιο καθαρή φωτογραφία σε δύσκολες συνθήκες.

 

gallery_286955_3596_49215.jpg

 

Για την εγγραφή βίντεο υποστηρίζεται η 4K ανάλυση ενώ τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα κατά τη λήψη με την παρουσία οπτικού σταθεροποιητή 4 αξόνων. Για όσους θέλουν να πειραματιστούν με τις επαγγελματικές ρυθμίσεις, η ASUS δίνει μια σειρά από εξελιγμένες ρυθμίσεις συμπεριλαμβανομένου και της αποθήκευσης σε μορφή αρχείου RAW.

 

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Zenfone 3 Zoom διαθέτει οθόνη AMOLED 5.5 ιντσών η οποία προστατεύεται από την πέμπτη γενιά του Gorilla Glass. Στο εσωτερικό υπάρχει το Snapdragon 625 chipset ενώ έκπληξη αποτελεί η χωρητικότητα της μπαταρίας στα 5.000mAh που υπόσχεται κορυφαία αυτονομία.

 

Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, με την ASUS να μην ανακοινώνει για την ώρα την τελική της τιμή.