H ASUS συνεχίζει να επεκτείνει τη σειρά φθηνών υπολογιστών με ένα ακόμα μοντέλο που διαφέρει ριζικά από τους υποφορητούς υπολογιστές που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα με τεράστια επιτυχία.

 

Το EEE Box φιλοδοξεί να αποτελέσει μια κατηγορία μόνο του αφού μεταφέρει τη φιλοσοφία τον Eee φορητών μοντέλων στα επιτραπέζια συστήματα. Με πολύ όμορφο σχεδιασμό και μικρό πάχος, αποτελεί μια ευχάριστη νότα για το γραφείο και σίγουρα διαφέρει από τη συνήθη εικόνα επιτραπέζιων συστημάτων.

 

Η ASUS δε κρύβει ότι προορίζει το νέο της μοντέλο περισσότερο για πλοήγηση στο Internet και τις υπηρεσίες του ενώ ενσωματώνει τη τεχνολογία Express Gate με την οποία η διαδικασία έναρξης του υπολογιστή διαρκεί μόνο 7 δευτερόλεπτα αν και θα “τρέχει” Windows XP.

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι σχεδόν ίδια με τα Asus Eee PC 901, 1000Η αφού περιλαμβάνει επεξεργαστή Intel Atom 1.6 GHz εγκατεστημένος σε μητρική της Intel, μνήμη 1 gb DDR2, σκληρό δίσκο 80gb, card reader SD/SDHC/MS/MS Pro καθώς και υποστήριξη ασύρματης (802.11n) και ενσύρματης δικτύωσης (gigabit). Ειδική προσοχή έχει δοθεί στη κατανάλωση ρεύματος η οποία μπορεί να φτάσει έως και 90% λιγότερο από ένα επιτραπέζιο σύστημα μεγάλων δυνατοτήτων ενώ η λειτουργία του είναι αθόρυβη(26db).

 

H ASUS αν και παρουσίασε επίσημα το Eee Box, εντούτοις δεν έχει δώσει μέχρι τώρα καμία πληροφορία για την ημερομηνία διάθεσης και τη τελική τιμή αν και όπως όλα δείχνουν θα είναι μικρότερη των $400.

 

post-331-12906299745_thumb.jpgpost-331-12906299765_thumb.jpg

 

Link.png Site: ASUS Eee Box