Η Asus παρουσίασε ένα νέο gaming laptop στην έκθεση CES 2020, το ROG Zephyrus G14 με οθόνη 14’’. Εκτός από την εσωτερική όμως οθόνη, έχει και μία κρυφή οθόνη LED dot-matrix στην εξωτερική πλευρά, στο καπάκι.

Πρόκειται για το μικρότερο Zephyrus laptop που έχει κατασκευάσει ποτέ η Asus ενώ ταυτόχρονα εξοπλίζεται με επεξεργαστή AMD Ryzen σειράς 4000. Το χαρακτηριστικό όμως που τράβηξε το ενδιαφέρον είναι η κρυφή εξωτερική οθόνη, η οποία μπορεί να απεικονίσει εικόνες GIF, την ώρα ή άλλες πληροφορίες.

Όπως και τα προηγούμενα Zephyrus, έτσι και το G14 είναι λεπτό και απόλυτα φορητό ενώ παρέχει επαρκή επεξεργαστική ισχύ για να παίξει κάποιος όλα τα τελευταίας γενιάς παιχνίδια. Ζυγίζει μόλις 1.6kg και υπόσχεται αυτονομία 10.5 ωρών. Η Asus αναφέρει πως η σχεδίαση ξεφεύγει από τα παραδοσιακά gaming laptops, δημιουργώντας μία αισθητική η οποία παραπέμπει περισσότερο σε επαγγελματικό υπολογιστή.

Παρά όμως τον πιο σοβαρό σχεδιασμό, η Asus ενσωμάτωσε μία επιπλέον οθόνη στο καπάκι της βασικής οθόνης, η οποία αποτελείται από 1215 mini LEDS με κάθε ένα από αυτά να έχει 256 επίπεδα φωτεινότητας. Αυτή η ενδιαφέρουσα οθόνη θα επιτρέπει στους χρήστες να απεικονίσουν διάφορα σχέδια ή πληροφορίες, ώστε να παραμετροποιήσουν το laptop όπως επιθυμούν.

IMG_20200106_150754.jpg.34909ab381168e72614408fc1ecf7b51.jpg

Το G14 έρχεται εξοπλισμένο επίσης με κάρτες γραφικών έως και Nvidia RTX 2060, υποστήριξη μνήμης RAM έως και 32GB αλλά και SSD έως και 1TB. Όσο αφορά τις επιλογές για τη βασική οθόνη, αυτές είναι είτε μία Full HD με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz είτε μία Quad HD στα 60Hz.

Υποστηρίζει επίσης φόρτιση μέσω τεχνολογίας USB-PD (Power Delivery) ενώ αρκετά περίεργο το γεγονός πως δεν έχει ενσωματωμένη web camera. Επίσης, χάρη στην τεχνολογία Windows Hello και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιεί γρήγορη και εύκολη είσοδο στο λειτουργικό σύστημα.

Όπως και τα προηγούμενα Zephyrus έτσι και το G14, διαθέτει μηχανισμό με τον οποίο το πίσω μέρος του laptop ανασηκώνεται μερικά εκατοστά από το γραφείο, όταν ο χρήστης ανοίγει το καπάκι της οθόνης. Με αυτό τον τρόπο το laptop έχει καλύτερη ροή του αέρα, ειδικά στο κάτω μέρος του. Η βασική έκδοση του G14 αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου ενώ η έκδοση με τον dot-matrix οθόνη αργότερα προς τα μέσα Απριλίου. Για την ώρα, δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές.

 

  • Like 1