Η πορεία ενός από τα πιο πολυαναμενόμενα smartphone της ASUS, του ZenFone 2, το οποίο είδαμε πρόσφατα στη MWC 2015, ξεκινά και στην Ευρωπαική αγορά στις 25 Απριλίου με ενδιαφέρουσες τιμές.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το ZenFone 2 θα κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις, μία από τις οποίες θα διαθέτει 4GB RAM, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε smartphone. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα "φοράει" Atom SoC της Intel και συγκεκριμένα το Ζ3580 της Intel με τετραπύρηνο 64-bit επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.33 GHz. Η δεύτερη έκδοση του ZenFone 2 έρχεται με τη μισή μνήμη (2GB RAM) και με το Intel SoC Z3560 όπου και πάλι βλέπουμε 4πύρηνο επεξεργαστή, χρονισμένο στα 1.83GHz.

 

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το ZenFone 2 διαθέτει οθόνη 5.5 ιντσών με Full HD ανάλυση (403ppi), αποθηκευτικό χώρο 32GB επεκτάσιμο μέσω microSD κάρτας, ενώ η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 13mp με διάφραγμα f/2.0 και dual-color Real Tone LED Flash. Περιμένουμε παράλληλα και αρκετά καλές selfies με την εμπρόσθια κάμερα των 5MP με ευρυγώνιο φακό και επιλογή λήψης πανοραμικών φωτογραφιών. Το Android 5.0 Lollipop δε θα μπορούσε να λείπει και από αυτό το νέο smartphone, με το ενδιαφέρον γραφικό περιβάλλον ZenUI της ASUS να βρίσκεται στην επιφάνεια του.

 

zenfone2.jpg

Ο σχεδιασμός της συσκευής εμφανίζει αρκετές ομοιότητες με αυτές του LG G3 ειδικά στο πίσω μέρος, με τη χαρακτηριστική τοποθέτηση των πλήκτων αυξομείωσης ήχου κάτω από την κάμερα αλλά και το πλαστικό κάλυμμα με την εμφάνιση βουρτσισμένου αλουμινιού. Αρκετά καλή αναμένεται και η αυτονομία με βάση τη μπαταρία των 3.000mAh η οποία δεν είναι αποσπώμενη.

 

Και οι δύο εκδόσεις του ZenFone 2 θα κυκλοφορήσουν σε γκρι και κόκκινο χρώμα, με την τιμή του κορυφαίου μοντέλου με τα 4GB μνήμης και τον ταχύτερο επεξεργαστή, να έχει οριστεί στα €319 μόλις χρησιμοποιήσουμε τον κωδικό ASUSZ2. Αντίστοιχα το μοντέλο με τα 2GB RAM κοστίζει €238 και πάλι με τη χρήση του ίδιου κωδικού.