Ο Jerry Shen, CEO της Asustek Computer, ανακοίνωσε πως η εταιρεία του θα διαθέσει τα Eee PCs με εγκατεστημένα τα Windows 7 στα μέσα του 2009. Προφανώς, η εταιρεία δεν σχεδιάζει να κάνει χρήση των Windows Vista στα δημοφιλή της netbooks. Ωστόσο τίθεται το ερώτημα εάν τα Windows 7 θα είναι διαθέσιμα στα μέσα του 2009 αλλά και αν τα Eee PC θα είναι ικανά να τα τρέξουν.

 

"Δεν σχεδιάζουμε να βάλουμε τα Vista σε κανένα από τα Eee PCs. Πιστεύω στο μέλλον, στο δεύτερο μισό της επόμενης χρονιάς, θα βάλουμε τα Windows 7 στα Eee PCs. Για την ώρα υπάρχουν τα Linux και XP και μετά Window 7 και όχι Vista", αναφέρει ο Shen σε συνέντευξή του στο site Laptopmag.

 

Δεδομένου πως τα Vista χρειάζονται ισχυρό hardware για λειτουργήσουν αποδοτικά, είναι απίθανο τα Windows 7 -τα οποία αποτελούν εξέλιξη των Vista- να λειτουργούν με χαμηλότερες απαιτήσεις και βάσει αυτού προκαλεί έκπληξη η δήλωση του CEO της Asus, καθώς τα Eee PCs βασίζονται σε low-end επεξεργαστές.

 

Σύμφωνα με τις πρόσφατες φήμες, η Microsoft σχεδιάζει να διαθέσει στην αγορά τα Windows 7 στις 3 Ιουνίου το 2009 και αν και είναι εντός χρονικού περιθώριου, βάσει των δηλώσεων του Bill Gates στις αρχές της χρονιάς, είναι μισό χρόνο νωρίτερα από την ημερομηνία που η Microsoft δημόσια έχει δηλώσει.

 

Ίσως η Microsoft σκοπεύει να διαθέσει μια ειδική έκδοση των Windows 7 αποκλειστικά για τα entry-level PCs -προφανώς με μικρότερες απαιτήσεις- τα οποία θα αντικαταστήσουν τα Windows XP. Εάν η υπόθεση αυτή επιβεβαιωθεί τότε τα νέα Asus Eee PCs με την οθόνη αφής θα είναι ικανά να πάρουν το προβάδισμα στις touch-based λειτουργίες των Windows 7.

 

Source.png Πηγή: oktabit.foracamp.gr