Η κατηγορία των μεγάλων smartphone με οθόνες άνω των 5.5' ιντσών αποκτά ένα νέο μέλος, αυτή τη φορά από την Asus και το οποίο θυμίζει τουλάχιστον ονομαστικά το μοντέλο της Samsung το οποίο εγκαινίασε την κατηγορία.

Το FonePad Note ακολουθεί το δρόμο των αντίστοιχων μοντέλων διαθέτοντας Super IPS+ οθόνη 6' ιντσών με Full HD ανάλυση για την οποία τα πρώτα σχόλια είναι άκρως ενθαρρυντικά.

 

Η Asus ενσωματώνει και stylus χωρίς να γίνεται αναφορά για το λογισμικό που θα συνοδεύει τη συσκευή και το οποίο θα είναι βελτιστοποιημένο για αυτή τη χρήση. Διπλά ηχεία στην μπροστινή επιφάνεια, δυνατότητα 3G όπως όλα τα προϊόντα της σειράς FonePad και κάμερα 8mp στο πίσω μέρος είναι μερικά ακόμα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

 

Πάντως εντύπωση προκαλεί η απόφαση της Asus να εξοπλίσει το FonePad Note με διπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom Z2560 στο 1.6GHz, με 2GB RAM μη ακολουθώντας τη συνήθη επιλογή των εταιρειών με επεξεργαστές που στηρίζονται στην αρχιτεκτονική ARM. Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην έκθεση Computex 2013 είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο κάτι που μας κάνει να μη περιμένουμε σύντομα την κυκλοφορία του ενώ πιθανόν όταν τελικώς κυκλοφορήσει, να διαθέτει την έκδοση Jelly Bean του Android.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/6/3/4390670/asus-fonepad-note-announcement[/url]']theverge.com