Τελικά υπάρχει ζωή για τα NUC mini PCs της Intel, με την εταιρεία να αποφασίζει να συνεργαστεί με τρίτους κατασκευαστές για την κυκλοφορία τους, με τον πρώτο να είναι η ASUS.

Οι δύο εταιρείες έχουν συνάψει μη δεσμευτική συμφωνία που προβλέπει την κατασκευή, πώληση και υποστήριξη από την ASUS των προϊόντων 10ης έως 13ης γενιάς της σειράς NUC της Intel. Η ASUS θα αναπτύξει επίσης μελλοντικά NUC projects ενώ με βάση την τρέχουσα γκάμα της εταιρείας, η ASUS θα μπορούσε να αναπτύξει μελλοντικά μίνι PC NUC, DIY kits για μίνι PC, DIY kits για φορητούς υπολογιστές, προσαρμόσιμα boards, κουτιά και άλλα στοιχεία συναρμολόγησης. 

Πρόσφατα η Intel ανακοίνωσε ότι τερματίζει την "άμεση επένδυση" σε υπολογιστές NUC και δεν θα παράγει πλέον σχετικά προϊόντα NUC. Η εταιρεία δεν ανέλυσε το σκεπτικό της, αλλά η συνεργασία με συνεργάτες για μια μη απαραίτητη επιχείρηση θα απελευθερώσει πόρους που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να επικεντρωθεί στην κατασκευή τσιπ. Η Intel δήλωσε προηγουμένως ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αλλά τα έσοδά της εξακολουθούν να είναι μειωμένα κατά 36% σε ετήσια βάση σε σύγκριση με τα αποτελέσματά της την ίδια περίοδο του 2022. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι παραμένει προσεκτική σ’ αυτό το οικονομικό περιβάλλον. 

Στην ανακοίνωσή της, η Intel ανέφερε ότι η "τεχνογνωσία και το ιστορικό της ASUS που παρέχει κορυφαία μίνι PC στους πελάτες της την καθιστούν ιδανική για να συνεχίσει να οδηγεί την καινοτομία και την ανάπτυξη στα προϊόντα συστημάτων NUC". Η ASUS θα ιδρύσει μια νέα επιχειρηματική μονάδα με την ονομασία "ASUS NUC BU" για όλα όσα σχετίζονται με το NUC project της Intel. Ωστόσο, ο κατασκευαστής θα λάβει μια μη αποκλειστική άδεια χρήσης των συστημάτων NUC της Intel, καθιστώντας έτσι δυνατή τη συνεργασία της Intel με περισσότερες εταιρείες στο μέλλον.

  • Like 4