Μετά από περισσότερο από μία δεκαετία στην αγορά, η Intel αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή NUC (Next Unit of Computing), της εμβληματικής σειράς μίνι υπολογιστών που απόκτησε φανατικούς φίλους χάρη στο συμπαγές του μέγεθος, στον «αρθρωτό» σχεδιασμό τους αλλά και στις αξιοπρεπείς έως εξαιρετικές (στα ανώτερα μοντέλα) επιδόσεις τους.

Αν και η Intel αποφάσισε να τερματίσει την κατασκευή και πώληση υπολογιστών NUC ωστόσο δεν εγκατέλειψε την αγορά καθώς προχώρησε σε συνεργασίες με τρίτους κατασκευαστές -τους οποίους αδειοδοτεί για τη χρήση των εμπορικών σημάτων και ονομασιών. Μία από τις πρώτες εταιρείες που αποφάσισαν να παρουσιάσουν NUC είναι η… συνήθης ύποπτη ASUS. 

To ROG NUC που έχει την κωδική ονομασία «Scorpion Canyon» εξοπλίζεται -ανάλογα την έκδοση- με επεξεργαστή Intel Core Ultra 7 ή Core Ultra 9 και γραφικά GeForce RTX 4060 και RTX 4070 υποστηρίζοντας έως και τέσσερις οθόνες 4K ταυτόχρονα. Σύμφωνα με την ASUS, το ROG NUC σχεδιάστηκε για υψηλή απόδοση και παραγωγικότητα με την ASUS επίσης να υπερηφανεύεται για τον σχεδιασμό του πλαισίου του χωρίς εργαλεία (toolless design) που επιτρέπει στον χρήστη να εκτελεί εργασίες συντήρησης ή αναβάθμισης σε μικρό χρονικό διάστημα (μικρότερο των 10 λεπτών). 

image.png.12e4cdb903459102fa63b0667bac779c.png

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, υπάρχει μία θύρα HDMI 2.1, μια έξοδο DisplayPort 1.4, μία θύρα Thunderbolt 4/ USB Type-C και μία θύρα USB 2.0. Υποστηρίζει WiFi 6E, Bluetooth 5.3 και θα διατεθεί τόσο με Windows 11 όσο και με Linux. Η ASUS έκανε επίσης γνωστό ότι το ROG NUC σχεδιάστηκε για να λειτουργεί απρόσκοπτα με το χειριστήριο ROG Raikiri PRO ενώ είναι συμβατό και με την εφαρμογή ROG Armory Crate, που επιτρέπει τόσο την παρακολούθηση και ρύθμιση διάφορων παραμέτρων του συστήματος όσο και για τη προσαρμογή του ενσωματωμένου φωτισμού RGB. Η εταιρεία πρόκειται μελλοντικά να παρουσιάσει και άλλους υπολογιστές ROG NUC καθώς όπως λέει, η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί «προπομπό μίας νέας εποχής στο NUC gaming». Επί του παρόντος δεν έχουμε στοιχεία για τη διαθεσιμότητα ή το κόστος του ROG NUC, ωστόσο η Ταϊβανέζικη εταιρεία δεν θα αργήσει να τα ανακοινώσει.
 

  • Like 12