Μία οθόνη που έρχεται να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού παρουσίασε στη CES 2023 στο Λας Βέγκας η ASUS.

Ο λόγος για την PG27AQDM ή ROG Swift OLED 1440p, την πρώτη gaming οθόνη OLED 1440p στον κόσμο. Μια ματιά αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για ένα «γνήσιο τέκνο» της οικογένειας ROG, με τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό με τις αυστηρές γραμμές σε μαύρο χρώμα και τις κόκκινες λεπτομέρειες. Το ύψος της οθόνης προσαρμόζεται χάρη στον ειδικό βραχίονα ενώ η βάση της είναι εξαιρετικά στιβαρή.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της οθόνης ζαλίζουν: διαγώνιος 27 ιντσών με πάνελ OLED, ανάλυση 2560 x 1440 pixels, ρυθμό ανανέωσης εικόνας 240 Hz, χρόνο απόκρισης 0,03 ms, αντιθαμβωτική επικάλυψη micro-texture, κάλυψη χρωματικών χώρων DCI-P3 και sRGB σε ποσοστό 99% και 135% αντίστοιχα, ακρίβεια χρώματος Delta E < 2 και μέγιστη φωτεινότητα 1000 nits. Η Asus έχει αναπτύξει έναν έξυπνο αλγόριθμο ο οποίος αναλαμβάνει να προσαρμόσει την τάση έτσι ώστε να επιτύχει τη βέλτιστη φωτεινότητα σε πραγματικό χρόνο. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται συνολικά η ποιότητα της εικόνας, μέσω ενός πιο ισορροπημένου αποτελέσματος.

Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό της, το σύστημα ψύξης ROG Intelligent Cooling που συναντάμε στα laptops ROG, σε συνδυασμό με την ειδικά κατασκευασμένη ψύκτρα και τη βελτιστοποίηση της ροής του αέρα, φροντίζουν έτσι ώστε η θερμότητα να διαμοιραστεί σε όλη την επιφάνεια της οθόνης, επιτυγχάνοντας έως και κατά 5% χαμηλότερες θερμοκρασίες. Σημειώστε ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη λειτουργία της οθόνης, προσαρμόζοντας τον φωτισμό RGB (το πίσω μέρος της είναι ολόκληρη… υπερπαραγωγη!), τις ρυθμίσεις της αλλά και τις επιδόσεις της από το DisplayWidget Center της Asus.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση και την τιμή της οθόνης ROG Swift OLED της Asus θα γίνουν γνωστές σύντομα.

  • Like 1