Σύμφωνα με αναφορές, η πιο πρόσφατη ενημέρωση 319 του BIOS για το ASUS ROG Ally έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοση της φορητής παιχνιδοκονσόλας.

Αν και οι ενημερώσεις που διατέθηκαν πριν από το επίσημο λανσάρισμα της έφεραν σημαντικές βελτιώσεις, ειδικά στην περίπτωση της έκδοσης με τον επεξεργαστή Ryzen Z1 Extreme, εντούτοις η τελευταία ενημέρωση «έκδοση 319» του BIOS… επιβραδύνει την παιχνιδοκονσόλα.

Hhnf46LB7uKKZm5D.jpg

Σύμφωνα με μετρήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, η έκδοση 319 του BIOS μειώνει την απόδοση έως και κατά 20%. Αν και στις σημειώσεις της έκδοσης επισημαίνεται ότι η απόδοση θα αυξηθεί, ειδικά στη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης 9 W, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα στις λειτουργίες 15 W και 25 W.

Από ότι φαίνεται, η ASUS είναι ενήμερη για το ζήτημα και εξέδωσε ανακοίνωση συμβουλεύοντας τους χρήστες της κονσόλας να μην προχωρήσουν ακόμα στην ενημέρωση του BIOS. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η επιστροφή στην προηγούμενη έκδοση του BIOS, 317, είναι δυνατή, αλλά αρκετά δύσκολη.

Η ASUS έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο αναφέρεται στην τελευταία έκδοση του BIOS λέγοντας ότι «ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει χαμηλότερη απόδοση με το τελευταίο BIOS 319». Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στα δύο βίντεο που έχουμε αναρτήσει. Λογικά, η εταιρεία αναμένεται να διαθέσει νέα ενημέρωση που θα επιδιορθώνει το πρόβλημα που προέκυψε. Μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική μας παρουσίαση για το ROG Ally εδώ, η οποία έχει στηριχθεί στο BIOS 317