Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της RIM Thorsten Heins πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη του παρουσίαση ύστερα από τα νέα του ηγετικά καθήκοντα στην εταιρεία, αποκαλύπτοντας τη νέα έκδοση του λογισμικού BlackΒerry 10. Το BlackBerry 10 βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική έκδοση για προγραμματιστές, ενώ στην παρουσίασή του δε χρησιμοποιήθηκαν επίσημες συσκευές της RIM, αλλά συσκευές σε φάση πρωτοτύπου.

Μία από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις του νέου λειτουργικού συστήματος της εταιρείας είναι το βελτιωμένο εικονικό πληκτρολόγιο, το οποίο προτείνει λέξεις στο χρήστη κατά την πληκτρολόγηση για μεγαλύτερη ταχύτητα και ευκολία. Ακόμη το εικονικό πληκτρολόγιο εμπλουτίζεται με χειρονομίες, όπως αυτή της κίνησης του δακτύλου προς τα αριστερά για τη διαγραφή της τελευταίας λέξης, ενώ προς τα πάνω πραγματοποιείται εναλλαγή μεταξύ του γλωσσικού και αριθμητικού πληκτρολογίου. Ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα σάρωσης των μηνυμάτων κειμένου, των email και των επαφών των χρηστών έτσι ώστε να δημιουργηθεί ενός είδους προσωπικού “λεξικού” που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη σύνταξη ενός μηνύματος.

 

Screen%20Shot%202012-05-01%20at%2011.28.30%20PM.png Screen%20Shot%202012-05-01%20at%2011.30.16%20PM.png

 

Η νέα δυνατότητα που απέσπασε τα περισσότερα χειροκροτήματα κατά την παρουσίαση του BlackBerry 10, είναι αυτή της επαναφοράς μιας φωτογραφίας ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν τη λήψη της. Για παράδειγμα, εάν τραβηχθεί μια φωτογραφία όπου ο απεικονιζόμενος έχει κλειστά μάτια, θα υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η ίδια εικόνα 1-2 δευτερόλεπτα πριν ανοιγοκλέισουν τα μάτια.

 

 

Οι πρώτες συσκευές με προεγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10 θα κάνουν την εμφάνισή τους το Φθινόπωρο, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν συμβατές συσκευές αποκλειστικά με οθόνες αφής αλλά και συσκευές με φυσικό πληκτρολόγιο.

 

Link.png Site: huffingtonpost.com