Η είδηση που περιμέναμε αρκετό καιρό, "έσκασε" πριν λίγη ώρα με τη BlackBerry να ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμφωνητικό εξαγοράς της εταιρείας με το ποσό των 4.7 δισ. δολαρίων.

Υπεύθυνη για την εξαγορά δεν είναι κάποια μεγάλη και γνωστή εταιρεία αλλά μια κοινοπραξία στην οποία ηγείται η εταιρεία Fairfax Financial η οποία είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου όταν και η καναδική εταιρεία θα αποσυρθεί από το χρηματιστήριο, με τους μετόχους της να λαμβάνουν 9 δολάρια για κάθε μετοχή που διαθέτουν.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας Fairfax, Prem Watsa δήλωσε ότι η εξαγορά αυτή θα ανοίξει ένα νέο δρόμο για τη BlackBerry, τους πελάτες της, τους παρόχους και τους υπαλλήλους της. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η κοινοπραξία μπορεί να παραδώσει άμεση αξία στους μετόχους και την ίδια ώρα να συνεχίζουν την εκτέλεση μια μακροπρόθεσμης στρατηγικής σε μια ιδιωτική εταιρεία με σκοπό την παροχή ανωτέρων και ασφαλών επιχειρηματικών λύσεων σε πελάτες της BlackBerry σε όλο το κόσμο.

 

Ως μέρος της συμφωνίας, η BlackBerry θα πρέπει να καταβάλει ένα ειδικό ποσό αν αποδεχθεί κάποια άλλη προσφορά. Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση απόλυσης του 50% του εργατικού δυναμικού της το οποίο μεταφράζεται σε 4.500 υπαλλήλους.

 

Link.png Site: http://www.marketwatch.com/story/blackberry-enters-into-letter-of-intent-with-consortium-led-by-fairfax-financial-2013-09-23-131733058[/url]']MarketWatch