Οι εταιρείες BlackBerry Limited και TCL Communications που ξεκίνησαν να συνεργάζονται πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ανακοίνωσαν ότι τερματίζουν τη συνεργασία τους.

Αυτό σημαίνει ότι η TCL Communications, από τις 31 Αυγούστου του 2020 θα σταματήσει την πώληση συσκευών που φέρουν το εμπορικό σήμα της BlackBerry, καθώς δεν ανανεώθηκε η σύμβαση και η Κινέζικη εταιρεία TCL Communications δεν διαθέτει τα νόμιμα δικαιώματα να σχεδιάζει, να κατασκευάζει ή να πουλάει φορητές συσκευές μάρκας BlackBerry.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη για το υφιστάμενο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής υποστήριξης, της κάλυψης της εγγύησης και της πελατειακής υποστήριξης μέχρι τις 31 Αυγούστου ή όσο προβλέπει η τοπική νομοθεσία στην χώρα που πωλήθηκε η συσκευή.

Η BlackBerry όπως είναι γνωστό κατασκεύαζε το δικό της hardware και software, ωστόσο δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην πρόκληση του ανταγωνισμού. Η εταιρεία μετά από αρκετά διαδοχικά τρίμηνα με άσχημα οικονομικά αποτελέσματα, άφησε πίσω της το BlackBerry OS, και από το 2015 ξεκίνησε να πουλάει συσκευές με Android όπως το slider BlackBerry Priv. Τον Σεπτέμβριο του 2016, η BlackBerry ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το hardware και ότι θα αναθέσει αυτού του είδους την επιχείρηση σε εταίρους (outsourcing). Εκείνη την εποχή ξεκίνησε και η συνεργασία της με την TCL Communications, η οποία απέκτησε τα δικαιώματα χρήσης του εμπορικού σήματος της εταιρείας και άρχισε να λανσάρει προϊόντα υπό την ονομασία BlackBerry Mobile όπως το DTEL50.

Στις αγορές της Ινδίας και της Ινδονησίας, τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος της BlackBerry απέκτησαν οι εταιρείες Optiemus Infracom και BB Merah Putih. Τον Φεβρουάριο του 2017, η BlackBerry Mobile ανακοίνωσε το KeyOne. Ήταν η τελευταία συσκευή που σχεδιάστηκε από την BlackBerry Limited. Τον Ιούνιο του 2018 λανσαρίστηκε το BlackBerry Key2 με Android 8.1 Oreo, φυσικό πληκτρολόγιο, οθόνη 3:2 και διπλή κύρια κάμερα ενώ λίγο μετά λανσαρίστηκαν τα Evolve και Evolve X στην αγορά της Ινδίας από την Optiemus Infracom.   

Από ότι φαίνεται, η BlackBerry θα επικεντρωθεί τώρα εξολοκλήρου στο λογισμικό και στην ασφάλεια. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει η εταιρεία για το μέλλον της.

Engadget