Την στιγμή που οι κάμερες ήταν απούσες από την CES, στέλεχος της Canon "πυροδότησε" βόμβα σε συνέντευξη που έδωσε στο Imaging Resources.

Σύμφωνα με τον Yoshikugi Mizoguchi, η καταγραφή βίντεο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην μελλοντική ανάπτυξη της νέα EOS R. Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό "μία 8Κ video ικανή κάμερα είναι ήδη στα πλάκα της Canon για το μέλλον", σύμφωνα με τον ιάπωνα executive. "Δεν κοιτάζουμε την λειτουργία βίντεο μόνο μέσα από την οπτική της αναπαραγωγής μέσω μιας κάμερας, αλλά θέλουμε να βελτιώσουμε τους RF φακούς μας για καλύτερη καταγραφή βίντεο", πρόσθεσε.

Όσο οι περισσότεροι κατασκευαστές έθεσαν εδώ και καιρό ως στάνταρ την 4Κ καταγραφή βίντεο, η Canon δεν βιάστηκε. Στην πραγματικότητα, η πρώτη mirrorless Canon που υποστήριξε καταγραφή βίντεο υψηλής ανάλυσης, ήταν η EOS M50 του 2018. Και παρότι η πρόσφατη EOS R υποστηρίζει 4Κ καταγραφή βίντεο, οι χρήστες παραπονιούνται για 1.8x cropping της εικόνας, και περιορισμό του framerate στα 30fps.

Παρ' όλα αυτά, αν οι ισχυρισμοί του Mizoguchi αποδειχθούν βάσιμοι, η Canon θα μπεί στο κλειστό κλάμπ των λιγοστών εκείνων εταιριών που προσφέρουν 8K mirrorless κάμερες. Μια κίνηση που ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια της Canon να "προσπεράσει" την ανταγωνίστρια Sony στον τομέα των imaging καινοτομιών.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο Mizoguchi επιβεβαίωσε το γεγονός ανάπτυξης νέων DSLR μοντέλων, καθώς η ζήτηση για κάμερες όπως οι 5D Mark IV, 6D Mark II και EOS 8D, παραμένει υψηλή.

Techradar