Όσο πρωτοποριακή και αν ακούγεται η ιδέα της Dell δεν είναι καινούργια. Υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό τα Panasonic Toughbook, όμως σύμφωνα με την Dell τα νέα της Latitude XFR630 είναι γρηγορότερα και προσφέρουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες. Πριν πάμε να δούμε τις δυνατότητες του νέου φορητού υπολιγιστή της Dell, ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τον ανταγωνισμό.

 

Τα Toughbooks της Panasonic είναι από εκείνα τα εξωτικά laptops τα οποία τραβούν αμέσως την προσοχή όλων μας. Καλυμμένο μέσα μία προστατευτική θήκη, είναι τόσο ογκώδες σε σχέση με τα κοινά notebooks όσο ένα Hummer σε σύγκριση με ένα απλό αυτοκίνητο και έχει την δυνατότητα να ανταπεξέλθει επιτυχώς ακόμα και στις πιο δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες.

 

Συγκριτικά με το Panasonic Toughbook CF-30 το νέο δημιούργημα της Dell, είναι καταρχήν αρκετά (έως πολύ) γρηγορότερο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία του είναι 23% γρηγορότερο (σε συνολική απόδοση) ενώ προσφέρει έως και 4 φορές περισσότερη ταχύτητα στα γραφικά από το μοντελο της Panasonic. Θα προσφέρει επίσης on-site service την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα (σε περίπτωση φυσικά που δεν είναι δυνατή η τηλεφωνική υποστήριξη ή το σέρβις στο κοντινότερο σημείο δεν είναι διαθέσιμο). Επίσης πληροί τα standards MIL-STD 810F για προϊόντα τα οποία λειτουργούν σε ακραίες θερμοκρασίες, πολύ υψηλά επίπεδα υγρασίας και μεγάλο υψόμετρο.

 

Ανάλογα με τις προτιμήσεις των επίδοξων χρηστών του το νέο laptop της Dell θα κοστολογείται μεταξύ 3900 και 5500 δολλαρίων ενώ το αντίστοιχο μοντέλο της Panasonic (το οποίο είδαμε και παραπάνω) κοστολογείται μεταξύ 3000 και 4500 δολλαρίων.

 

Ας δούμε και ένα πίνακα με τις τεχνικές προδιαγραφές του και μερικές (ενδεικτικές) τιμές.

 

Επεξεργαστής Intel Core 2 duo έως Τ7500

Οθόνη 14.1 ιντσών, οθόνη αφής (500$)

Μνήμη 4 gb (300$)

Σκληρός δίσκος 32 Gb ή 64 Gb SSD (210$ και 509$ αντίστοιχα)

Οπτικό μέσο DVD (burner) (50$)

Extras Mobile broadband card (149$)

 

dell_lat_xfr_425.jpg

Source.png Πηγή: TGDaily