Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαμε αναφερθεί στην 27 ιντσών οθόνη U2715K της Dell που υποστηρίζει ανάλυση 5K (5120 x 2880 pixels) ωστόσο ενώ περιμέναμε ότι το κόστος της θα αγγίζει τα $2499, τελικά αναμένεται να κυκλοφορήσει με κόστος κοντά στα $1999 τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Η νέα 5K οθόνη της Dell που απευθύνεται σε απαιτητικούς χρήστες υποστηρίζει ανάλυση 5120 x 2880 pixels σε διαγώνιο 27 ιντσών και διαθέτει panel τεχνολογίας IPS με backlightning τύπου GB-r-LED. Η οθόνη έχει μεγάλο χρωματικό εύρος καλύπτοντας το 99% του πρότυπου Adobe RGB και το 100% του sRGB. Επίσης έχει ρυθμιστεί από το εργοστάσιο ώστε η κλίμακα του γκρι να είναι αξιόπιστη με το deltaE (ΔE) του χρώματος να είναι <2.

 

Ένα σημαντικό στοιχείο της οθόνης είναι η αντι-αντανακλαστική επικάλυψη που διαθέτει και μάλιστα σε δύο επιφάνειες, τόσο στο LCD panel όσο και στο προστατευτικό γυαλί που βρίσκεται από πάνω, επιτρέποντας την διέλευση περισσότερου φωτός, με αποτέλεσμα την δραματική αύξηση της ευκρίνειας, της χρωματικής απόδοσης και της αντίθεσης. Μαζί με την αντι-αντανακλαστική επίστρωση υπάρχει και ελαιοφοβική για τις δαχτυλιές.

 

Η οθόνη είναι εξοπλισμένη με ηχεία Harman Kardon (dual 16W) και η βάση μπορεί να ρυθμιστεί ποικιλοτρόπως (tilt, swivel, pivot, height) ενώ είναι συμβατή με VESA. Συνολικά διαθέτει 6 x USB3.0 θύρες (μία υποστηρίζει fast charging), 2 x DisplayPort (5K), 1 x Mini DisplayPort (4K max) ενώ προσφέρεται και card reader.

 

Τον περασμένο μήνα, η Apple ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε στην αγορά οθόνη 27 ιντσών με 5K ανάλυση, ως μέρος του νέου iMac μοντέλου με τιμές που ξεκινάνε από τα $2.499.

 

Link.png Site: TFTCentral