Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν για τους επερχόμενους φορητούς υπολογιστές της Dell με μνήμη DDR5, θα γίνεται χρήση ενός αποκλειστικού custom memory module, το οποίο η εταιρεία αποκαλεί CAMM ή Compression Attached Memory Module.

Ένα τέτοιο άρθρωμα μνήμης (CAMM) θα διαθέτει έως και 128GB μνήμης DDR5 SDRAM με τις υποστηριζόμενες ταχύτητες σε πρώτη φάση να φτάνουν τα 4.800MHz. Επί του παρόντος, δεν είναι ξεκάθαρο αν οι φορητοί υπολογιστές της Dell με υποστήριξη CAMM θα διαθέτουν και ενσωματωμένη κάποια ποσότητα μνήμης -με τα chips να είναι soldered στο mainboard- ωστόσο αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι η πρόθεση της εταιρείας να απομακρυνθεί από τα παραδοσιακά αρθρώματα μνήμης SO-DIMM.

Οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές που θα διαθέτουν τον νέο προσαρμοσμένο τύπο αρθρώματος μνήμης της Dell θα ανήκουν στη σειρά Precision 7. Οι υπολογιστές της Precision 7-series θα διαθέτουν επίσης επεξεργαστή Intel Alder-Lake-HX series 55W, κάρτα γραφικών Nvidia RTX A5000 ή Intel Arc DG2-series με 90W TDP και έως 12TB αποθηκευτικού χώρου μέσω μονάδας NVMe PCIe 4.0 SSD.

Από ότι φαίνεται, η Dell ανέπτυξε ένα ειδικό άρθρωμα για την κάρτα γραφικών επίσης, που η εταιρεία ονομάζει DGFF ή Dell Graphics Form Factor. Χάρη στον «modular» σχεδιασμό, η αλλαγή της κάρτας γραφικών μοιάζει εφικτή για τους κατόχους των συγκεκριμένων φορητών υπολογιστών. Λαμβάνοντας επίσης ότι η πλειονότητα των μοντέλων της Precision 7-series διαθέτει οθόνη 16 ιντσών, υπάρχει αρκετός χώρος για ένα GPU module, ωστόσο είμαστε περίεργοι να μάθουμε τι έχει σχεδιάσει η εταιρεία.