Η επερχόμενη σειρά φορητών υπολογιστών της Dell, που πιθανότατα θα ενσωματώνει τους αναμενόμενους επεξεργαστές Snapdragon X Elite της Qualcomm, αποκαλύφθηκε μέσα από μια διαρροή  φωτογραφιών που εξασφάλισε η ιστοσελίδα Windows Report.

Οι φωτογραφίες αυτές κάνουν την κυκλοφορια τους πριν από την προγραμματισμενη εκδήλωση της Microsoft στις 20 Μαΐου, όπου αναμένεται ότι νέα Surface και άλλοι φορητοί υπολογιστές θα κάνουν την εμφάνισή τους με τους ίδιους επεξεργαστές.

Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν δύο γνωστά μοντέλα της Dell με μικρότερο πάχος. Το πιο εντυπωσιακό μοντέλο είναι χωρίς αμφιβολία το XPS 13 9345 της Dell, το οποίο φαίνεται να είναι μια πιο απλοποιημένη έκδοση του XPS 13 Plus του 2022. Διαθέτει την ίδια οθόνη αφής και είναι εξοπλισμένο με δύο θύρες USB-C για όλες τις ανάγκες συνδεσιμότητας.

CleanShot2024-05-11at19_31.42@2x.png.f1a511e91614e2af93799900d58b472a.png

Dell XPS 9345

Το άλλο μοντέλο που αναμένεται να ανακοινωθεί αυτό το μήνα είναι το Inspiron 14 7441 Plus, το οποίο όπως φαίνεται θα ενσωματώνει μια έκδοση του Snapdragon X Elite με 16 πυρήνες, με τη βασική έκδοση να έρχεται με 16GB RAM. Αν και τα Inspiron θεωρούνται συνήθως οι mainstream υπολογιστές της Dell και δεν έχουν την premium εμφάνιση της σειράς XPS, το συγκεκριμένο μοντέλο φαίνεται να έχει μικρότερο πάχος από την έκδοση που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα με επεξεργαστές Intel. Φαίνεται να περιλαμβάνει δύο θύρες USB-C, μία θύρα USB-A και μία υποδοχή κάρτας microSD.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Dell παρουσίασε μια νέα σειρά XPS με πληκτρολόγια που διαθέτουν το νέο πλήκτρο Copilot της Microsoft στην κάτω σειρά, κάτι που θα διαθέτουν και τα επερχόμενα μοντέλα που θα στηρίζονται σε επεξεργαστές της Qualcomm. Η Dell, μαζί με την ASUS, την HP και τη Lenovo, έχει συνεργαστεί με τη Microsoft για να παρουσιάσει φορητούς υπολογιστές που υποστηρίζουν τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης των Windows 11. Οι νέοι φορητοί υπολογιστές Dell υποτίθεται ότι διαθέτουν προεγκατεστημένες τις επερχόμενες AI λειτουργίες των Windows μεταξύ των οποίων και το "AI Explorer", έναν πιο έξυπνο τρόπο διαχείρισης αρχείων και καταλόγων.

CleanShot2024-05-11at19_32.14@2x.png.a29f448588d2b3cbea1fd04c2fdfbe02.png

Dell Inspiron 14 7441 Plus

Τα συγκεκριμένα μοντέλα της Dell είναι από τα πρώτα που διέρρεσαν και ενσωματώνουν το νέο Snapdragon X SoC, μαζί με ένα Lenovo Yoga Slim 7 που αποκάλυψε ο λογαριασμός WalkingCat στο X πριν μερικές ημέρες. Επιπλέον, περιμένουμε το Samsung Galaxy Book 4 Edge ενώ και η ASUS φαίνεται να ετοιμάζει τουλάχιστον ένα φορητό υπολογιστή με επεξεργαστή Qualcomm.

Οι επεξεργαστές Snapdragon X και Snapdragon X Plus της Qualcomm αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους σε φορητούς υπολογιστές αυτό το καλοκαίρι, σηματοδοτώντας τη σημαντική προσπάθεια του κατασκευαστή chip να ανταγωνιστεί την Apple, την Intel και την AMD όσον αφορά τo συνδυασμό αυτονομίας και επιδόσεων.

  • Like 1
  • Haha 2