Μετά από 3 χρόνια, η DJI ανανεώνει ίσως τη δημοφιλέστερη σειρά καταναλωτικών drone, φέρνοντας σημαντικές αλλαγές στο χώρο.

Η σειρά Mavic 3 αποτελείται από 2 μοντέλα, το βασικό καθώς και ένα δεύτερο που προορίζεται για κινηματογραφικούς σκοπούς. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το Mavic 3 Cine έρχεται με ενσωματωμένο 1TB SSD, υποστηρίζοντας παράλληλα το Apple ProRes 422 HQ Video Codec που χαρίζει υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα.  Ο κύριος Four Third αισθητήρας του Mavic 3 είναι και αυτός πάντως εντυπωσιακός, κατασκευασμένος σε συνεργασία με τη Hasselblad, και διαθέτοντας ίδιο μέγεθος με τον Micro Four Third αισθητήρα που συναντάμε στη Panasonic BGH1. Οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν πολύ καλύτερη απόδοση σε βραδυνές λήψεις, ενώ το νέο σύστημα αυτόματης εστίασης είναι σημαντικά πιο γρήγορα.

Σε άλλα χαρακτηριστικά, η κάμερα του Mavic 3 μπορείτε να καταγράψει βίντεο με μέγιση ανάλυση 5.1Κ και στα 50fps ενώ εναλλακτικά υπάρχει δυνατότητα εγγραφής σε 4K/120fps, και 4K/60fps. Η DJI υπόσχεται δυναμικό εύρος 12,8 stops εξαιτίας του προφίλ χρώματος D-LOG 10-bit ενώ για απλές φωτογραφικές λήξεις, η ανάλυση περιορίζεται στα 20MP και σε format 12-bit RAW.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η αυτονομία του Mavic 3 εκτοξεύεται για πρώτη φορά στα 46 λεπτά κάτω από ιδανικές συνθήκες όταν ο προκάτοχος του μοντέλου περιοριζόταν στα 30 λεπτά. Επιπλέον είναι λίγο ταχύτερο στα 75 χλμ/ώρα, δύο αλλαγές που έχουν οδηγήσει την κινεζική εταιρεία σε αλλαγές στο σχεδιασμό του drone προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα. Αυτός δεν διαφέρει οπτικά από τα πρόσφατα μοντέλα της Mavic σειράς, ενώ το σύστημα APAS 5.0 και οι 5 αισθητήρες που αποτελείται, προστατεύει το drone από εμπόδια, ακόμα και αν αυτά είναι σε απόσταση 200 μέτρων, ειδοποιώντας σχετικά τον χρήστη. Παράλληλα το σύστημα RTH (Return to Home) γίνεται πιο έξυπνο επιλέγοντας καλύτερη και συντομότερη διαδρομή ανάλογα με τον αέρα που επικρατεί και την υπολείπουσα αυτονομία, προκειμένου να αποφευχθούν δυσσάρεστες εκπλήξεις.

Το Mavic 3 υποστηρίζει μεταξύ άλλων το σύστημα Optic 3+ που θεωρητικά επιτρέπει τον χειρισμό του σε απόσταση ακόμα και 15 χιλιομέτρων, ενώ για πρώτη φορά η ανάλυση που βλέπει ο χρήστης στο smartphone του φτάνει τα 1080p/60fps. Η DJI παραδοασιακά ανακοίνωσε και μια σειρά από αξεσουάρ όπως το DJI RC Pro smart controller που ενσωματώνει δική του οθόνη προκειμένου να μην απαιτείται η χρήση smartphone.

Εντύπωση προκαλεί η τιμολογιακή πολιτική της DJI και για τα δύο μοντέλα, η οποία επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων ημερών, είναι σημαντικά υψηλότερες από κάθε άλλη φορά. Συγκεκριμένα το βασικό μοντέλο κοστίζει 2159€ ενώ η Fly More έκδοση με δύο επιπλέον μπαταρίες και αξεσουάρ, έχει κόστος 2869€. Αναμενόμενα η Cine έκδοση είναι πολύ πιο ακριβή αφού η μοναδική έκδοση για την Ευρώπη περιέχει όλα τα αξεσουάρ, καθώς και το νέο χειριστήριο, εκτοξεύοντας όμως την τιμή στα  4919€.

6df7f28212afc553caa95da4258cac1d@origin.jpg.5dce257b7617c62eafc8e9e063b8c23d.jpg

  • Like 3