Οικονομικότερο από το Mini 2 της DJI, η τιμή του φαίνεται πως είναι ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματά του.

Τον περασμένο Ιούνιο έγινε γνωστό πως η DJI θα κυκλοφορούσε το προσιτό drone Mini SE των $299. Το drone φαίνονταν πως ήταν ένα ανανεωμένο Mavic Mini με $100 λιγότερα ή $150 πιο οικονομικό από το DJI Mini των $449. Έχει όμως πραγματικές βελτιώσεις από το Mavic Mini ή απλώς πρόκειται για ένα πιο προσιτό rebrand; Την περασμένη εβδομάδα, η DJI έκανε αθόρυβα διαθέσιμο προς πώληση το Mini SE οπότε και έχουμε την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

  • Χρησιμοποιεί το νεότερο πλαίσιο του DJI Mini 2, με λιγότερες εκτεθειμένες βίδες, ισχυρότερους βραχίονες και αυξημένη αντίσταση στην ταχύτητα του ανέμου
  • Χρησιμοποιεί τις ελαφρύτερες, ισχυρότερες μπαταρίες LiPo, έλικες και σύστημα φόρτισης του DJI Mini 2
  • Αντί για micro-USB, το drone διαθέτει θύρα φόρτισης USB-C
  • Δεν απαιτεί ενημέρωση του firmware για να λάβει ο χρήστης λειτουργία βίντεο 24p ή τις χειροκίνητες ρυθμίσεις ISO
  • Δεν έχει τυπωμένο στον φακό το “4K” και η ένδειξη κατάστασης στο πίσω μέρος του drone δεν είναι clickable

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μοιάζουν τα ίδια, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχει την μεγαλύτερη εμβέλεια αλλά και τη σταθερότερη σύνδεση με το OcuSync που προσφέρει το DJI Mini 2. Το Mini SE έρχεται με τον παλαιότερο πτυσσόμενο σχεδιασμό του Mavic Mini που βασίστηκε στην τεχνολογία «ενισχυμένου Wi-Fi» και δεν μπορεί ο χρήστης να αντικαταστήσει το χειριστήριο με αυτό της νεότερης έκδοσης. Δεν διαθέτει επίσης εγγραφή 4K παρά μόνο 2.7K και 1080p και πιθανότατα δεν θα προσφέρει βελτιώσεις στην ποιότητα της φωτογραφίας που έχει το Mini 2.

Η DJI αναφέρει παρ’ όλα αυτά πως κάποια αξεσουάρ θα είναι εναλλάξιμα μεταξύ των τριών mini drone της.

Ο φορτιστής (charging hub) του Mavic Mini δεν μπορεί να φορτίσει την μπαταρία του Mini SE, αλλά ο φορτιστής του Mini SE μπορεί να φορτίσει την μπαταρία του Mavic Mini.

Παρόλο που το Mini SE μπορεί να χρησιμοποιήσει την μπαταρία του Mavic Mini, η ισχύς θα μειωθεί και το συνολικό βάρος θα ξεπεράσει τα 250g, κάτι που σημαίνει πως απαιτείται εγγραφή για χρήση σε ορισμένες χώρες και περιοχές.

To Intelligent Flight Battery του Mini SE, οι έλικες, ο φορτιστής και οι προπέλες 360ο είναι συμβατά με το Mini 2. Το Mavic Mini DIY Creative Kit, το Mavic Snap Adapter, το Mavic Mini Propeller Holder και το Mavic Mini Intelligent Flight είναι συμβατά με το Mini SE.

Όπως και με το Mavic Mini, η ασύρματη εμβέλεια εξαρτάται από το πού αγοράζει ο χρήστης το drone και πού το χρησιμοποιεί, με την Αμερική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ταιβάν να λαμβάνουν μια έκδοση με εμβέλεια 4 χιλιομέτρων. Ενώ η Ευρώπη και η Ασία λαμβάνουν μία πιο περιορισμένη έκδοση 2 χιλιομέτρων ή 500 μέτρων.