Η τέταρτη γενιά του gimbal 3 αξόνων για smartphones της DJI είναι εδώ με την ονομασία αυτή τη φορά OM4.

Το Osmo Mobile 4 διαθέτει τον αναδιπλούμενο σχεδιασμό του προκατόχου του ενσωματώνοντας ένα μαγνητικό σύστημα στήριξης που επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετούν και να αφαιρούν άμεσα το smartphone τους πάνω του.

Με την προηγούμενη γενιά, οι χρήστες έπρεπε να τοποθετήσουν το τηλέφωνο σε μία ειδική βάση τύπου claw. Η στήριξη αυτή δημιουργούσε προβλήματα ειδικά στους δημιουργούς που ήθελαν να καταγράφουν άμεσα ένα βίντεο, με αποτέλεσμα να χάνουν πολύτιμα δευτερόλεπτα. Πλέον οι κάτοχοι του Osmo Mobile 4 έχουν δύο τρόπους να τοποθετήσουν τη συσκευή τους με το gimbal. Ο πρώτος τοποθετώντας με αυτοκόλλητο στη συσκευή ένα μαγνήτη (ring holder) ενώ ο δεύτερος με «σφιγκτήρα» για όσους δεν θέλουν να κολλήσουν οτιδήποτε στη συσκευή τους. Αυτός περιλαμβάνει μαγνήτη και επιτρέπει την άμεση τοποθέτησή του στο gimbal. Και οι δύο τρόποι σύμφωνα με τη DJI ασφαλίζουν αξιόπιστα το smartphone πάνω στο gimbal προκειμένου ο χρήστης να προχωρήσει άμεσα στη λήψη. 

image.png.6767bedc4d10e252f7ea8bae3a8d138e.png

 

Ανεξάρτητα από το νέο σύστημα στήριξης, η DJI με κάθε νέο gimbal πάντα έκανε σημαντικές βελτιώσεις. Όταν για παράδειγμα η εταιρία έφερε το Osmo Mobile 3, αυτό ήταν πτυσσόμενο ενώ επανασχεδιάστηκε ώστε να μην μπλοκάρει τις θύρες φόρτισης και ήχου όπως συνέβαινε στο Osmo 2. Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών με το Osmo 3 ήταν ο μηχανισμός προσάρτησης και στήριξης, κάτι που αποτελεί τη βάση των νέων χαρακτηριστικών που φέρνει το νέο OM4.

Όσον αφορά το λογισμικό, η DJI παρουσιάζει μέσω της εφαρμογής Mimo τη λειτουργία Dynamic Zoom η οποία προσαρμόζει αυτόματα το επίπεδου ζουμ καθώς η κάμερα πηγαίνει όλο και πιο κοντά στο θέμα. Παραμένουν φυσικά λειτουργίες που είδαμε αρχικά στο Osmo Mobile 3 όπως η δυνατότητα ελέγχου με χειρονομίες αλλά και η λειτουργία Hyperlapse.

Άλλη προσθήκη στο λογισμικό είναι το Clone Me Panorama που επιτρέπει την «κλωνοποίηση» σας ή των φίλων σας κατά τη λήψη προκειμένου να εμφανίζεστε πολλαπλές φορές σε μια φωτογραφία. Με το Spin Shot Gimbal δημιουργεί ένα «κυλινδρικό» εφέ αν και η κίνηση δεν είναι 360 μοιρών. To ActiveTrack αναβαθμίζεται στην τρίτη του έκδοση για μεγαλύτερη πιστότητα κατά την παρακολούθηση του αντικειμένου ή του προσώπου που θέλετε.

Καμία αλλαγή δεν έχουν στη μπαταρία η οποία εξακολουθεί να χαρίζει αυτονομία 15 ωρών. Η τιμή του Osmo Mobile 4 έχει οριστεί στα €149.