To 2019, η εταιρεία DJI ανακοίνωσε το Mavic Mini σε μία προσπάθεια να προσελκύσει εκείνους που ήθελαν μία εισαγωγική συσκευή στον χώρο του «drone imaging». Το Mavic Mini ήταν αρκετά ικανότερο από το αρκετά διασκεδαστικό Spark που παρουσιάστηκε δύο χρόνια πιο πριν, έχοντας ικανότερη κάμερα, 3-Axis Gimbal (αντί για 2-Axis) και μεγαλύτερη εμβέλεια και αυτονομία.

Με την παρουσίαση του Mini 2, η DJI εγκατέλειψε την ονομασία «Mavic» και έφερε ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια και δυνατότητες 4Κ ενώ διατήρησε τον πτυσσόμενο σχεδιασμό. Τώρα, η DJI ανακοινώνει το Mini 3 Pro που προσθέτει στην «εξίσωση» τη λήψη βίντεο ανάλυσης 4Κ στα 60 fps μαζί με βελτιωμένες δυνατότητες ανίχνευσης εμποδίων και μεγαλύτερο χρόνο πτήσης που φτάνει τα 34 λεπτά.

Παρά τις περιορισμένες διαστάσεις και το χαμηλό βάρος (249 γρ.), το Mini 3 Pro είναι μία πολύ καλά εξοπλισμένη πρόταση, που περιλαμβάνει κάμερα με αισθητήρα 1/1.3-inch CMOS και φακό 24mm με διάφραγμα f:/1.7 και FoV 82,1° για τη λήψη φωτογραφιών 48-megapixel (αλλά και ευρυγώνιων, σφαιρικών, κάθετων ή πανοραμικών φωτογραφιών), βίντεο 4Κ στα 60 fps αλλά και 4K HDR στα 30fps. Επιπλέον υποστηρίζεται βίντεο αργής κίνησης (1080p στα 120 fps) και ψηφιακό zoom έως 4x, αν και με τη χρήση του μειώνεται η ανάλυση στα 720p από τα 4K.

DJI-Mini-3-Pro-Close-Up-05.webp

Όσον αφορά στο λογισμικό, περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του ActiveTrack (v4.0), που διαθέτει δύο επιλογές ανίχνευσης υποκειμένων ενώ οι επιλογές QuickShot περιλαμβάνουν τις Dronie, Helix, Rock, Circle, Boomerang και Asteroid. Φυσικά, υποστηρίζονται λήψεις timelapse (Hyperlapse) και άλλες λειτουργίες (π.χ. Spotlight v2.0, Point of Interest v3.0 κ.ά.).

Mini-3-Pro-Outdoor-02.webp

Εκτός από την μπαταρία που προσφέρει αυτονομία 34 λεπτών, η εταιρεία ανακοίνωσε και την Intelligent Flight Battery Plus που επιτρέπει της πτήσεις έως και 47 λεπτών. Η DJI ανακοίνωσε ένα νέο τηλεχειριστήριο, το DJI RC, το οποίο διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών και επιτρέπει στον χειριστή να πετάξει το drone χωρίς τη χρήση κάποιου κινητού.  

Το Mini 3 Pro στοιχίζει $669 στις ΗΠΑ. Μαζί με το τηλεχειριστήριο DJI RC στοιχίζει $909. Η εταιρεία πουλάει και δύο bundles με το Mini 3 Pro, στα οποία περιλαμβάνονται μπαταρίες Intelligent Flight, φορτιστές, αξεσουάρ κ.ά.

  • Like 4
  • Thanks 2