Το μέλλον των ηλεκτρονικών αναγνωστών ίσως τεθεί σε αμφισβήτηση αν κρίνουμε τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας E Ink Holdings.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, δημιουργός της τεχνολογίας e-ink η οποία βρίσκεται πίσω από τη συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών e-book readers όπως της Amazon, της Sony και της Barnes & Nobles, παρουσίασε το χειρότερο οικονομικό της τρίμηνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Με ζημιές 33.7 εκατομυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο και τα έσοδα να σημειώνουν πτώση 35% (98 εκατομύρια) από το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η Ταιβανέζικη εταιρεία αναμένεται να διαθέσει στην αγορά 10-15 εκατομμύρια e-book readers, ίδιος αριθμός σε σχέση με πέρσι.

 

Οι εταιρείες ερευνών εδώ και αρκετό καιρό προβλέπουν το "θάνατο" των e-book readers, όσο οι καταναλωτές προτιμούν την αγορά tablets για ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων. Πάντως η E Ink Holdings περιμένει σημαντική αύξηση των αριθμών για το δεύτερο μισό του 2013 όσο οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες παρουσιάζουν αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη ενώ οι εταιρείες ετοιμάζουν την κυκλοφορία των νέων μοντέλων τους για το ίδιο διάστημα.

 

Με την αναμενόμενη κυκλοφορία των Kindle στην Κίνα και την Ινδία, η E Ink ερευνά νέους τομείς ανάπτυξης για την δημιουργία εφαρμογών e-paper όπως οθόνες για ψηφιακά περιοδικά, έξυπνα ρολόγια καθώς και ετικέτες βαλιτσών. Όμως μέχρι το τέλος του έτους, οι παραπάνω τομείς αναμένεται να καλύψουν το 5% του συνολικού τζίρου, με τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες να καλύπτουν το 70% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

 

Link.png Site: http://gigaom.com/2013/08/16/bad-sign-for-e-readers-e-ink-sales-plunge/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+OmMalik+%28GigaOM%3A+Tech%29[/url]']GigaOM