Ο πρώτος ηλεκτρονικός αναγνώστης με οθόνη έγχρωμου ηλεκτρονικού χαρτιού, που είχε ανακοινωθεί το Νοέμβριο, παρουσιάστηκε από τη Hanvon στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας. Έίναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται σε εμπορική συσκευή η οθόνη έγχρωμου ηλεκτρονικού χαρτιού της E Ink.

 

Ο ebook reader έχει οθόνη αφής 9.7 ιντσών που λειτουργεί κυρίως με γραφίδα και επεξεργαστή Freescale στα 800 MHz. Η οθόνη έχει ανάλυση 1600 x 1200, ιδιαίτερα υψηλή, και απεικονίζει 4.096 χρώματα. Η εσωτερική μνήμη θα είναι 4GB, αλλά θα διαθέται και θύρα για κάρτα SD. Θα διαθέτει επίσης θύρες microUSB και USB, μικρόφωνο, στερεοφωνικά ηχεία, υποδοχή για ακουστικά και επιταχυνσιόμετρο, ενώ θα συνδέεται στο internet μέσω WiFi. Θα υπάρχει δυνατότητα για σελιδοδείκτες και σημειώσεις και με ελέυθερο χέρι, αλλά και αρκετά είδη ζουμ και reflow για τα PDF. Θα υπάρχουν ακόμα λεξικά και παιχνίδια.

 

insomnia%2001.png

Από τα βίντεο κα τις φωτό, φαίνεται ότι τα χρώματα δεν απεικονίζονται ιδιαίτερα ζωηρά, ενώ η ταχύτητα στην αλλαγή σελίδων δεν προσεγγίζει τους κορυφαίους σήμερα ηλεκτρονικούς αναγνώστες.

 

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο στην Κίνα, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένα σχέδια για τον υπόλοιπο κόσμο. Επίσημα δεν έχει δοθεί τιμή, αλλά γίνεται λόγος για €300 (τιμή Κίνας, αντίστοιχη με την τοπική τιμή του iPad).

 

Link.png Site: Ηλεκτρονικός Αναγνώστης