Η Fujifilm ανακοίνωσε την νέα entry-level X-A7 που έρχεται με αρκετά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες σε σχέση με την προκάτοχό της, X-A5.

Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή έρχεται με τον τελευταίας γενιάς αισθητήρα CMOS της εταιρείας στα 24,2 Megapixels που έχει 8,5 φορές περισσότερα phase detect pixels σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Αυτό, επιτρέπει στην κάμερα να επιδεικνύει πολύ ταχύτερες ταχύτητες αυτόματης εστίασης και πολύ γρήγορη ανίχνευση προσώπου αν και η ταχύτητα λήψεων burst παρέμεινε στα 6fps.

Όσον αφορά στις δυνατότητες βίντεο, η κάμερα μπορεί και διαχειρίζεται επιτέλους βίντεο ανάλυσης 4K στα 30fps και όχι στα 15fps όπως η προκάτοχός της ενώ η Fujifilm υποστηρίζει επιπλέον ότι το rolling shutter είναι ελάχιστο. Η εγγραφή βίντεο στα 1080p πραγματοποιείται επίσης στα 60fps. Το εύρος ISO κυμαίνεται μεταξύ 100-12800 και μπορεί να επεκταθεί έως και στα 25600.

fuji.jpg.1bf68b5ee689ac9a678f956b18fb2065.jpg

Χάρη στο αρκετά «συμμαζεμένο» σώμα, κλάσης rangefinder, το βάρος της κάμερες δεν ξεπερνάει τα 455 γραμμάρια μαζί με το σύστημα φακών. Η X-A7 επιπλέον, όταν το προηγούμενο μοντέλο είχε μία pop-up screen για τις selfies, διαθέτει μία πλήρως αναδιπλούμενη οθόνη αφής, που είναι ιδανική για selfies και vlogging αλλά και άλλα σενάρια δύσκολων λήψεων.

Η κάμερα επίσης δεν διαθέτει αρκετά φυσικά κουμπιά ή χειριστήρια και οι διάφορες ρυθμίσεις και παραμέτρους είναι προσβάσιμες κατά κύριο λόγο μέσω της οθόνης και του μενού της Fujifilm. Όσον αφορά στις λειτουργίες, υπάρχει η τεχνολογία αναγνώρισης σκηνής της Fujifilm, Bright Mode που εφαρμόζει HDR και άλλα τεχνάσματα –σαν αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα στα κινητά- για την δημιουργία ζωντανών, φωτεινών φωτογραφιών εύκολα και χωρίς «ψάξιμο» από την μεριά του φωτογράφου. Η Fujifilm X-A7 σε kit μαζί με τον φακό Fujinon XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIZ PZ θα στοιχίζει $700 όταν κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 24 Οκτωβρίου.

Engadget

 

 

  • Like 1