Όπως έκανε πρόσφατα και η Gigabyte έτσι και η εταιρεία Inno3D, σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την συμβατότητα με λιγότερο πλατιά κουτιά υπολογιστών καθώς και την αισθητική ή τη διαχείριση των καλωδιώσεων, προχώρησε στη μετακίνηση των power connectors σε ορισμένα μοντέλα καρτών γραφικών.

Στα πλαίσια της πρόσφατης έκθεσης Computex 2023 που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν, η Gigabyte παρουσίασε την κάρτα γραφικών GeForce RTX 4090 WINDFORCE V2. Η συγκεκριμένη υλοποίηση δεν ενσωματώνει τον 16-pin 12VHPWR connector στη «ράχη» αλλά οριζόντια, περίπου στο μέσο του συστήματος ψύξης όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα παρακάτω.

Κάτι παρόμοιο σκέφτηκε να κάνει και η εταιρεία Inno3D, αν και στα μοντέλα Twin X2 και Twin X2 OC White Edition των καρτών γραφικών GeForce RTX 4060, 4060 Ti και 4070, o connector που είναι τοποθετημένες πλέον ανάποδα είναι ο κλασικός τύπου 8-pin PCIe.

Inno3D_2.webp

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για «έναν καινοτομικό σχεδιασμό που έχει την προοπτική να φέρει την επανάσταση στη διαχείριση των καλωδίων».

Inno3D_3.webp

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι ο σχεδιασμός της Inno3D περιλαμβάνει ένα αφαιρούμενο κατά μέρος backplate που καθιστά ευκολότερη τη πρόσβαση στον 8-pin PCIe power connector για τη σύνδεση του καλωδίου. Στη συσκευασία των καρτών γραφικών «OC White Edition» επίσης περιλαμβάνονται λευκά καλώδια.

  • Like 9