Όσοι πελάτες αγόρασαν κάρτα γραφικών της Gigabyte προτιμώντας κάποιο Newegg Shuffle bundle είναι απαραίτητο να ελέγξουν το hardware τους καθώς δεν είναι λίγες οι αναφορές που θέλουν τα μοντέλα τροφοδοτικών GP-P750GM και GP-P850GM (τα bundles περιλαμβάνουν την αγορά κάρτας γραφικών μαζί με τροφοδοτικό) της γνωστής Ταϊβανέζικης εταιρείας να δυσλειτουργούν ή να παρουσιάζουν σοβαρή βλάβη.

Στο κανάλι Gamers Nexus στο YouTube καθώς και στο ελληνικό Hardware Busters, ερεύνησαν για αρκετούς μήνες τις αναφορές των χρηστών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν αρκετές αστοχίες υλικού, προβληματικά MOSFETs ή ακόμα και περιπτώσεις… DOA (Dead On Arrival, ελαττωματικό προϊόν κατά την παραλαβή του).  Από τα δέκα τροφοδοτικά που δοκίμασαν στο κανάλι Gamers Nexus, το 50% εξ αυτών αστόχησε και μάλιστα με… εκρηκτικό τρόπο ενώ ένα από αυτά «έψησε» κυριολεκτικά και την κάρτα γραφικών Gigabyte AORUS RTX 3080 που βρισκόταν εγκατεστημένη στο σύστημα αξιολόγησης.

«Τα τροφοδοτικά GP-P750GM και GP-P850GM της Gigabyte προσφέρονταν και προσφέρονται σε προσφορές-bundle με το σύστημα Newegg Shuffle. Αν επιθυμούσατε να αγοράσετε μία κάρτα γραφικών αλλά όχι και το τροφοδοτικό, η επιστροφή (για να λάβετε τα χρήματα σας πίσω) ενός από αυτά χωρίς το άλλο στο Newegg θα ήταν δύσκολη υπόθεση» λένε στο Gamers Nexus.

Παρόλα αυτά, είναι δυνατόν να επιστραφεί μεμονωμένα ένα προϊόν όπως επιβεβαιώνεται και από την ιστοσελίδα του Newegg στην οποία διαβάζουμε ότι: «Tα bundles προσφέρονται ως ένας τρόπος για την αγορά διάφορων αντικειμένων μαζί σε μειωμένη τιμή και αν κάποιος επιθυμεί να επιστρέψει ένα bundle για να λάβει τα χρήματα του πίσω είναι απαραίτητο να επιστρέψει όλο το bundle. Αντικείμενα που πωλήθηκαν ως μέρος ενός bundle μπορούν να επιστραφούν μεμονωμένα για αντικατάσταση εφόσον ζητηθεί αντικατάσταση εντός της χρονικής περιόδου επιστροφής Newegg Return Policy για το συγκεκριμένο αντικείμενο».

Από το Gamers Nexus επισημαίνουν ότι «ουσιαστικά έχετε μείνει με ένα προϊόν που δεν θέλετε. Πολλά από τα τροφοδοτικά της Gigabyte έχουν αναφέρει οι χρήστες ότι ήταν DOA ενώ κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας βρήκαμε ότι ήταν εκρηκτικά. Λάβετε υπόψη σας ότι και τα δύο τροφοδοτικά είναι προϊόντα με πιστοποίηση 80+ Gold, κάτι που θα έπρεπε εκ των πραγμάτων να δηλώνει ότι πρόκειται για ποιοτικά προϊόντα.

Από την πλευρά της την περασμένη Παρασκευή η Gigabyte εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει αρχικά ότι η ποιότητα των προιόντων της είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε μερική αντικατάσταση των δύο μοντέλων τροφοδοτικών (GP-P850GM & GP-P750GM) διευκρινίζοντας πάντως ότι σύμφωνα με τις δικές της δοκιμές, το πρόβλημα προκλήθηκε επειδή οι reviewers ξεπέρασαν τα ανεκτά όρια κατά τις δοκιμές τους. Αν τα δύο τροφοδοτικά διαθέτουν κάποιο από τον παρακάτω σειριακό κωδικό, οι κάτοχοί τους μπορούν να ζητήσουν την αντικατάστασή τους από την εταιρεία.

Model name:GP-P850GM
S/N From SN20343G031011 to SN20513G022635
Model name:GP-P750GM

S/N From SN20243G001301 to SN20453G025430

 

 

  • Sad 3