Όπως είναι γνωστό, αποθηκευτικά μέσα όπως τα PCIe SSDs (PCI Express Solid State Drives) προσφέρουν εκπληκτική απόδοση σε σχέση με τα παραδοσιακά SSDs που χρησιμοποιούν το πρότυπο SATA. Αν και παραμένουν συγκριτικά ακριβότερα, οι τιμές των συγκεκριμένων μοντέλων μειώνονται διαρκώς.

Σύμφωνα με αναφορά της Research and Markets, η αγορά των PCIe SSDs πρόκειται να σημειώσει σύνθετο ετήσιο ποσοστό αύξησης (CAGR) περίπου 33,24% την περίοδο 2016-2020.

 

Η αναφορά που καλύπτει το τοπίο της αγοράς και τις προοπτικές ανάπτυξης του τα επόμενα χρόνια βασίζεται σε βαθιά ανάλυση της αγοράς καθώς και σε στοιχεία και εκτιμήσεις από ειδικούς της βιομηχανίας, ενώ επιπλέον περιλαμβάνει και συμπεράσματα από συζητήσεις με κορυφαίους κατασκευαστές που επιχειρούν στο συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς όπως είναι οι Intel, Micron, Samsung, Seagate, Western Digital και Toshiba.

 

Οι συγκεκριμένες εταιρείες αναμένεται να επενδύσουν σημαντικά στις λύσεις PCIe SSD και πρόκειται να διευρύνουν σημαντικά την προϊοντική τους γκάμα, αφού θα πρέπει να καλυφθούν οι ολοένα μεγαλύτερες και αυξημένες ανάγκες της ανάγκες για αποθηκευτικό χώρο και διαρκή χαμηλή υστέρηση και υψηλές ταχύτητες.

 

Σύμφωνα με την αναφορά, η ανάγκη για λύσεις datacenter, για managed services και cloud-
based υπηρεσίες πρόκειται να παίξει τον βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγοράς των PCIe SSDs. Είναι περισσότερο συμφέρουσα λύση για μία επιχείρηση να λειτουργεί μία εγκατάσταση colocation παρά να οικοδομήσει το δικό της κέντρο δεδομένων. Μία λύση data center colocation επιτρέπει σε επιχειρήσεις να νοικιάζουν αποθηκευτικό χώρο, διακομιστές και δικτυακές υποδομές χωρίς να απαιτεί πολύ μεγάλη ισχύ ή bandwidth ενώ παράλληλα ενισχύει την ασφάλεια του επιχειρησιακού εξοπλισμού πληροφορικής. Επιπλέον, στην αναφορά επισημαίνεται η έλλειψη διαθεσιμότητας διαρκούς χαμηλής υστέρησης, με το write latency να καλύπτεται χρησιμοποιώντας write-back caching αλλά με το read latency να μην μπορεί να κρυφτεί.

 

Link.png Site: TechPowerUp