Συνδυάζοντας τους ταχύτερους σκληρούς δίσκους της Seagate και το νέο πρότυπο Thunderbolt 3, το tower της LaCie με την ονομασία 12big προσφέρει σε επαγγελματίες και μάγους των multimedia χώρο έως και 96TB για να αποθηκεύσουν τις υψηλής ποιότητας και υψηλής ανάλυσης δημιουργίες τους.

Ο tower της LaCie, 12big έρχεται και σε σύνθεση των 48ΤΒ, που δεν είναι καθόλου λίγα για όσους ασχολούνται με υλικό σε ανάλυση 4K. Όπως υπονοεί η ονομασία, το LaCie 12big διαθέτει 12 υποδοχές για σκληρούς δίσκους που μπορούν να φιλοξενήσουν σκληρούς δίσκους 4TB, 6TB ή 8TB, και μάλιστα σκληρούς δίσκους επιχειρησιακής κλάσης της Seagate που περιστρέφονται με 7200rpm και διαθέτουν εγγύηση 5 ετών.

 

Όμως αν και οι σκληροί δίσκοι είναι πολλοί, μεγάλοι και γρήγοροι, χωρίς κάποιο γρήγορο πρότυπο ανταλλαγής δεδομένων με τον υπολογιστή, όλα τα πλεονεκτήματα τους θα πήγαιναν χαμένα. Ακριβώς για αυτό το λόγο η εταιρεία προτίμησε να χρησιμοποιήσει το πρότυπο Thunderbolt 3, το οποίο υπόσχεται εξαιρετικές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Όσον αφορά στην απόδοση του 12big, η LaCie κάνει λόγο για ταχύτητες 2600MB/s ή και 2400MB/s σε RAID 5.

 

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι η σύνδεση Thunderbolt 3 μπορεί να χρησιμεύσει για το daisy chaining δύο οθονών 4K ή ακόμα και για την τροφοδοσία ενός laptop. Το LaCie 12big Thunderbolt 3 όπως είναι η ονομασία του storage tower της εταιρείας θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις των 48TB, 72TB και 96TB. Σε όλες τις περιπτώσεις, να περιμένετε να στοιχίζει μία μικρή περιουσία.

 

Link.png Site: SlashGear