Η HP ακύρωσε τα σχέδια της να κατασκευάσει μία σειρά από Windows phones εξαιτίας της απροθυμίας της Microsoft να συνεχίσει να μάχεται τις Google και Apple στην αγορά mobile.

“Δεν έχει νόημα” να συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε Windows phones επειδή η Microsoft “αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική” και την “ενδιαφέρουν λιγότερο” τα Windows mobile δήλωσε στο The Register Ο Νick Lazaridis, Πρόεδρος της HP για τις περιοχές Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ).

 

Την προηγούμενη χρονιά, η Microsoft εισήλθε στον κόσμο των Windows phones με μία high-end συσκευή με την ονομασία Elite x3, που είχε τη δυνατότητα να λειτουργεί σαν κινητό, σαν laptop ή σαν desktop χρησιμοποιώντας μία σειρά από docks, και απευθυνόταν κυρίως σε επαγγελματίες χρήστες. Ο Nick Lazaridis είπε ότι η HP σχεδίαζε να δημιουργήσει “κάποιο αριθμό προϊόντων” στη σειρά Elite, ωστόσο τώρα η εταιρεία σκοπεύει να τερματίσει την υποστήριξη το 2019.

 

Πάντως, εκπρόσωπος της HP δήλωσε στο The Verge πως η εταιρεία “πρόκειται να επανεξετάσει τα σχέδια της πάνω στα Windows Mobile μόλις η Microsoft μοιραστεί πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το roadmap της”. Επίσης έγινε γνωστό ότι το HP Elite x3 θα συνεχίσει να βρίσκεται στην αγορά όσο υπάρχει στοκ.

 

Το τέλος του Elite x3 βάζει ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο των Windows phone. Αναμφισβήτητα ήταν τολμηρή η κίνηση της HP να εισέλθει στην αγορά των smartphones, που μας έκανε να πιστέψουμε ότι οι δύο εταιρείες θα εντόπισαν κάποιο ειδικό κοινό να απευθυνθούν–σε συνδυασμό με τη δυνατότητα του κινητού να μετατρέπεται σε υπολογιστή desktop ή σε laptop μέσω ξεχωριστών docks- αλλά από ότι φαίνεται, η εκτίμηση μας ήταν λάθος.

 

Δίχως high-end συσκευές Lumia στην αγορά από το 2015, η πλατφόρμα Windows 10 Mobile στην high-end αγορά μετά και το τέλος του HP Elite x3 θα είναι ανύπαρκτη (όχι ότι κατείχαν κάποιο... ορατό ποσοστό στις υπόλοιπες αγορές). Αν δούμε κάποια νέα high-end συσκευή στο μέλλον θα είναι από την ίδια τη Microsoft, που θα συνοδεύεται από ένα επανασχεδιασμένο λειτουργικό σύστημα ή από πολλές περισσότερες δυνατότητες, που θα επιτρέπουν μία ξεχωριστή αλληλεπίδραση με άλλες Windows συσκευές.

 

Link.png Site: The Verge