Η έντονη φημολογία τον τελευταίο καιρό για εξαγορά της Palm η ακόμα και πτώχευση της, φτάνει σήμερα στο τέλος με το πρώτο σενάριο να επιβεβαιώνεται. Η Hewlett Packard είναι η εταιρεία που εξαγοράζει την Palm με το ποσό να φτάνει τα 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια συμφωνία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου. Μόλις πριν μία εβδομάδα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters είχε αναφερθεί στο ναυάγιο των συνομιλιών μεταξύ της Palm και της HTC.

 

Αν και η HP συνεργάζεται στενά με τη Microsoft, εντούτοις το φιλέτο αυτής της εξαγοράς είναι το webOS, η πλατφόρμα που παρουσίασε η Palm τον Ιανουάριο του 2009 για το νέο της smartphone Palm Pre, το οποίο και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Το μοντέλο όμως προώθησης του Pre κρίθηκε ανεπαρκή αφού οδήγησε σε χαμηλές πωλήσεις, με την Palm να οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο.

 

Στελέχη της HP επισήμαναν το πόσο σημαντικό θεωρούν το webOS για τα προϊόντα τους, χωρίς να διστάσουν να αναφέρουν πιθανή του εμφάνιση όχι μόνο σε νέα κινητά τηλέφωνα αλλά και σε netbooks/tablets.

 

Παράλληλα η HP αποκτά περισσότερες από 1500 πατέντες της Palm για τις οποίες φημολογείται το ενδιαφέρον εξαγοράς από την HTC πριν λίγο καιρό. Οι πατέντες αυτές είναι πιθανόν ο λόγος για τον οποίο η Apple δεν επιχείρησε να μηνύσει την Palm.

 

Link.png Site: TechCrunch.com