Φως στην άκρη του τούνελ πιθανότατα διαφαίνεται για την HTC με βάση τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα για το το τελευταίο τρίμηνο του 2014, με την εταιρεία να ανακοινώνει αύξηση εσόδων, την πρώτη μετά από 3 χρόνια.

Με πωλήσεις ύψους 1.5 δισ. δολαρίων για το διάστημα αυτό, τα κέρδη της εταιρείας κυμάνθηκαν στα 14.7 εκατομμύρια δολάρια, κάτι για το οποίο όπως δηλώνει το Bloomberg, υπεύθυνη είναι η σειρά smartphone μεσαίας κατηγορίας που διαθέτει η HTC και όχι η ναυαρχίδα της εταιρείας, το One M8. Οι συσκευές αυτές αποτελούν μέρος της σειράς Desire η οποία απευθύνεται κυρίως στην Κινεζική και άλλες Ασιατικές αγορές.

 

Το Nexus 9 tablet το οποίο κυκλοφόρησε το ίδιο διάστημα, δε φαίνεται να έχει συμβάλει στα κέρδη αν και αποτελεί ένδειξη μιας πιο στενής συνεργασίας της HTC με τη Google αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών της στηρίζονται στην πλατφόρμα του Android.

 

Πάντως η εταιρεία βρίσκεται ακόμα σε επικίνδυνη πορεία αφού συγκριτικά, τα έσοδα για το 2014 κυμάνθηκαν σε μικρότερα επίπεδα από αυτά όχι μόνο του 2013 αλλά του 2012 και του 2011, με την HTC να προχωρά σε δραστική μείωση εξόδων προκειμένου να καταστεί και πάλι κερδοφόρα.

 

Link.png Site: GigaOM