Εντελώς διαφορετική κατάσταση επικρατεί στην HTC και της Samsung, δύο από τους κορυφαίους κατασκευαστές android smartphones, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου που δημοσιοποίησαν σήμερα.

Έτσι με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η HTC, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τα κέρδη της στα 41.6 εκατομμύρια δολάρια σημαντικά αυξημένα από τα 2.8 εκ. του περασμένου τριμήνου χωρίς όμως να φαίνεται ότι το γεγονός αυτό είναι ικανό να αντιστρέψει το γενικό κλίμα. Η αύξηση οφείλεται στις πωλήσεις του HTC One, της ναυαρχίδας της εταιρείας για την οποία η HTC είχε αυξήσει τις προσδοκίες αναφέροντας πωλήσεις 5 εκατομμυρίων τις 50 πρώτες ημέρες διάθεσης όμως οι πωλήσεις των 2 τελευταίων μηνών φαίνεται να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Συνολικά τα κέρδη της εταιρείας είναι μειωμένα κατά 83% από την περσινή χρονιά.

 

Στην αντιπέρα όχθη η Samsung η οποία έχει πολύ μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων που επεκτείνεται και πέρα από τα κινητά τηλέφωνα, ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ 8.33 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 3 δισ. συγκριτικά με το ίδιο περσινό διάστημα. Σημαντικό ρόλο φαίνεται έχει παίξει η σειρά Galaxy S και πιο συγκεκριμένο το Galaxy S4, ακολουθούμενο από το Galaxy Note II. Οι συνολικές πωλήσεις και άλλα αποτελέσματα, θα ανακοινωθούν στις 26 Ιουλίου με την επίσημη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

 

Link.png Site: ']Reuters

Link.png Site: http://www.reuters.com/article/2013/07/05/us-htc-earnings-idUSBRE96405Q20130705']Reuters