Σε σχετική εκδήλωση στην Σανγκάη, η Κινέζικη εταιρεία Huawei ανακοίνωσε την νέα της σειρά από mobile head-mounted displays (HMD) της, με την ονομασία Huawei VR.

H σειρά head-mounted displays της εταιρείας αποτελείται από τρία μοντέλα που είναι αντίστοιχα συμβατά με τα δύο νέα smartphones της εταιρείας P9 και P9 Plus καθώς και με το μεγαλύτερο Mate 8 (και οι τρεις συσκευές διαθέτουν οθόνες με ανάλυση 1080p).

 

Η Huawei έκανε γνωστό ότι η λύση εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας είναι η πρώτη του είδους που προσφέρει ήχο 360° (απαιτείται βεβαίως κατάλληλο περιεχόμενο μαζί με τα ακουστικά σας).Τα νέα VR headsets λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με το Gear VR των Samsung και Oculus VR. Αφαιρείτε την πρόσοψη, προσαρμόζετε το κινητό με ασφάλεια (με το VR app σε λειτουργία) χάρη στα ειδικά κλιπ στην ειδική θέση που υπάρχει και στην συνέχεια κουμπώνετε ξανά την πρόσοψη.

 

Υπάρχει επίσης ένα touch panel, ένα back button καθώς και volume keys. Αν και δεν μπορείτε να φορέσετε τα γυαλιά μυωπίας σας κάτω από την “μάσκα”, οι ρυθμιζόμενοι φακοί στο εσωτερικό μπορούν να διαχειριστούν την μυωπία έως -7.00.

 

gallery_286955_3002_68132.jpg

 

Από άποψη χαρακτηριστικά, έχετε το συνηθισμένο χαμηλής υστέρησης 20ms οπτικό πεδίο των 95° (96° στο Gear VR και 110° στο HTC Vive) με την προσθήκη ενός φίλτρου anti-blue light για την προστασία των ματιών.

 

Αρχικά, η Huawei θα προσφέρει 4000 ταινίες δωρεών και πάνω από 40 δωρεάν παιχνίδια, μαζί με περισσότερες από 350 πανοραμικές φωτογραφίες και 150 πανοραμικά tours. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε ακόμα την διαθεσιμότητα και την τιμή των τριών HMDs της σειράς Huawei VR.

 

Link.png Site: Engadget