Σε τροχιά κατάκτησης της πρώτης θέσης στην παγκόσμια αγορά των smartphone βρίσκεται η Huawei, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν πως στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί θα καταφέρει να ξεπεράσει την Apple και τη Samsung.

Έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία Strategy Analytics, η Huawei κυκλοφόρησε περίπου 38,4 εκατ. τεμάχια στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας άνοδο 20%. Συγκριτικά, η Apple εμφάνιζε αύξηση 2%, πουλώντας 41 εκατομμύρια iPhone.

 

Στο ίδιο τρίμηνο το μερίδιο της κινεζικής εταιρείας διαμορφώθηκε στο 10,7%, με συνέπεια να βρίσκεται πλέον σε “απόσταση αναπνοής” από την Apple, η οποία απέσπασε το 11,4%. Η Samsung συνέχισε να έχει τα πρωτεία, με μερίδιο 22,1%.

 

Σύμφωνα με τον Woody Oh, διευθυντή της Strategy Analytics, η Huawei πλησιάζει γρήγορα τις Apple και Apple, οι οποίες στα επόμενα τρίμηνα θα βλέπουν να μειώνεται ολοένα περισσότερο η διαφορά τους από την κινεζική εταιρεία. Ο λόγος είναι πως με μοντέλα όπως το P10 και το Mate 9, έχει εξαιρετικά επιδόσεις στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική.

 

Link.png Site: Μacrumors