Σύμφωνα με μία νέα έκθεση της εταιρείας ερευνών αγοράς Counterpoint, η Huawei ξεπέρασε την Apple και έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphones στον κόσμο. Η Κινέζικη εταιρεία μάλιστα κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα της και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Η πρώτη θέση παρέμεινε στα χέρια της Samsung. Στην έκθεση της εταιρείας Counterpoint επισημαίνεται ότι οι πωλήσεις της Huawei για το μήνα Αύγουστο ήταν εξίσου υψηλές, οπότε δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν η εταιρεία παραμείνει μπροστά από την Apple για τρεις συνεχόμενους μήνες.

 

Στην έκθεση επίσης αποκαλύπτονται οι συσκευές που πούλησαν περισσότερο, δηλαδή τα best sellers της αγοράς για τον μήνα Ιούλιο. Τις δύο πρώτες θέσεις στην αγορά είχαν τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus ενώ αμέσως μετά στην τρίτη και στην τέταρτη θέση βρέθηκαν τα R11 και A57 της Κινέζικης εταιρείας Oppo.

 

Την λίστα συμπλήρωσαν στη συνέχεια τα Samsung Galaxy S8, το Xiaomi Redmi Note 4X και το Samsung Galaxy S8+.

 

gallery_286955_4204_80969.png

 

“Αν και η Huawei κατάφερε να σκαρφαλώσει στην δεύτερη θέση των μεγαλύτερων κατασκευαστών στον κόσμο, αποτελεί έκπληξη που κανένα από τα smartphones της δεν βρέθηκε στην κορυφαία δεκάδα” διαβάζουμε στην σχετική αναφορά.

 

“Αυτό οφείλεται στο πλούσιο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας από το οποίο ωστόσο απουσιάζει μία πραγματική “hero” συσκευή. Αν και η προϊοντική γκάμα της Huawei που αποτελείται από πολλά διαφορετικά μοντέλα της δίνει τη δυνατότητα να μάχεται σε πολλαπλά μέτωπα στην αγορά, δεν κάνει και πολλά πράγματα για να αποκτήσει την αναγνώριση που αξίζει το εμπορικό της σήμα, κάτι που η Huawei χρειάζεται οπωσδήποτε για να συνεχίσει να κερδίζει μερίδιο αγοράς”.

 

gallery_286955_4204_126443.png

 

Link.png Site: GSMArena