Μπορεί να μην ανακοινώνει κάποιο νέο κορυφαίο μοντέλο smartphone εδώ στη Βαρκελώνη και την έκθεση MWC, όμως η Huawei κάνει την έκπληξη παρουσιάζοντας το MateBook 2-in-1, τον πρώτο της υβριδικό υπολογιστή με Windows 10.

Η κινεζική Huawei είναι ένας ακόμη κατασκευαστής που δηλώνει την πίστη του στην ολοένα και πιο δημοφιλή αυτή κατηγορία, παρουσιάζοντας ένα πολύ όμορφο σύστημα με μεταλλική κατασκευή, με το σώμα να είναι ενισχυμένο από την καθημερινή χρήση τις κρατώντας το βάρος στα χαμηλά επίπεδα των 630 γραμμαρίων και το πάχος στα 6,9 χιλιοστά. Το chiclet πληκτρολόγιο είναι ένας ακόμη τομέας που ενισχύει τον πολυτελή χαρακτήρα του υπολογιστή με τη χρήση environmental-friendly δέρματος, και με τα πλήκτρα να απέχουν σημαντικά μεταξύ τους για όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη κατά την πληκτρολόγηση. Τα πλήκτρα επίσης είναι φωτιζόμενα.

 

Η οθόνη αφής στο MateBook διαθέτει διαγώνιο 12 ιντσών, με τη Huawei να έχει ελαχιστοποιήσει σημαντικά τα περιθώρια περιμετρικά, κρατώντας τις διαστάσεις του υπολογιστή σε μικρά επίπεδα (84% screen-to-body ratio). Η ανάλυση της LCD οθόνης είναι 2160 x 1440 pixels (216ppi).

 

Η Huawei επέλεξε επεξεργαστές Intel Core m 6ης γενιάς για το MateBook, οι οποίοι πέρα από υψηλές επιδόσεις προσφέρουν και ένα αθόρυβο περιβάλλον εργασίας, αφού δεν απαιτούν ξεχωριστό ανεμιστήρα για την ψύξη τους. Οι 6ης γενιάς επεξεργαστές Core m συνοδεύονται από μνήμη DDR3 που ανάλογα την έκδοση μπορεί να φτάσει έως και στα 8GB και από αποθηκευτικό χώρο (SSD) που μπορεί να φτάσεις έως στα 512GB. Η μπαταρία του MateBook έχει χωρητικότητα 4430mAh ενώ στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται dual-speakers με Dolby Audio.

gallery_286955_2881_97858.jpg

 

Η Huawei τονίζει τον παραγωγικό χαρακτήρα του MateBook, το οποίο κατά την εταιρεία αποτελεί μια πολύ καλή λύση για όσους βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει, προστατεύοντας παράλληλα την ανεπιθύμητη πρόσβαση με το Windows Hello και τον ενσωματωμένο ανανγώστη δακτυλικού αποτυπώματος.

 

gallery_286955_2881_80081.jpg

 

Παράλληλα το MateBook διαθέτει και το δικό του stylus με την ονομασία MatePen, που προσφέρει πολλά διαφορετικά επίπεδα πίεσης (2048) χωρίς καθυστέρηση στην απόκριση, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως laser pointer για παρουσιάσεις. Μαζί με το MatePen που το κόστος του είναι €69, η Huawei παρουσίασε και το MateDock, που προσφέρει επιπλέον θύρες USB, USB-C, microUSB, Ethernet και ενσωματώνει και μπαταρία. Το κόστος του MateDock είναι €99.

gallery_286955_2881_27000.jpg

 

Το Huawei MateBook 2-in-1 θα διατεθεί στην αγορά σε δύο χρώματα, σαμπανιζέ και ασημί, με τιμή που θα ξεκινάει από τα €799 (μαζί με πληκτρολόγιο). Το ακριβότερο MateBook που διαθέτει Intel Core m7, 8GB RAM και 512GB SSD θα κοστίζει €1699.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt