Η Google για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων της, ωστόσο τα πράγματα φαίνεται πλέον να αλλάζουν ριζικά με το Google Messages.

Η εφαρμογή μηνυμάτων του Android υιοθετεί και προωθεί το ανοιχτό πρωτόκολλο RCS, το οποίο είναι πλήρως διαλειτουργικό με πολλές άλλες δημοφιλείς εφαρμογές μηνυμάτων -συμπεριλαμβανομένου του iMessage από το 2024- όπως ακριβώς συνέβαινε για πολλά χρόνια και με τον προκάτοχό του, τα SMS.

Μάλιστα, η Google ανακοίνωσε πρόσφατα πως το Google Messages έφτασε το εντυπωσιακό ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου ενεργών χρηστών RCS παγκοσμίως και γιορτάζει αυτή την τεράστια επιτυχία με μία σειρά από νέες καινοτόμες λειτουργίες που έρχονται να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη προσωποποίηση και εξατομίκευση της εμπειρίας των χρηστών.
Οι νέες δυνατότητες εστιάζουν κυρίως στο κλείσιμο του χάσματος με ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το δημοφιλές iMessage της Apple, με επιλογές δημιουργίας προσαρμοσμένων stickers και εντυπωσιακά οπτικοακουστικά εφέ που στοχεύουν στο να προσφέρουν μία ξεχωριστή, προσωποποιημένη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων.

Αρχικά, το Google Messages ενσωματώνει τα λεγόμενα Photomoji, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να μετατρέπουν φωτογραφίες που έχουν βγάλει οι ίδιοι ή έχουν βρει στο διαδίκτυο σε προσαρμοσμένα stickers, αξιοποιώντας μία τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που εκτελείται τοπικά στη συσκευή του χρήστη. Συγκεκριμένα, σε μία φωτογραφία θα μπορεί κανείς να επιλέξει ένα αντικείμενο ή άτομο που θέλει να μετατρέψει σε sticker το οποίο στη συνέχεια θα επεξεργαστεί αυτόματα η τεχνητή νοημοσύνη της εφαρμογής. Αυτές οι προσωποποιημένες δημιουργίες θα αποθηκεύονται σε ξεχωριστή καρτέλα για μελλοντική επαναχρησιμοποίηση από τον δημιουργό τους, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και από άλλα μέλη μιας ομαδικής συνομιλίας.

Επιπλέον, για να καταστήσει τα φωνητικά μηνύματα πιο προσωπικά, το Google Messages εισάγει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ εννέα διαφορετικών κινούμενων θεμάτων-διαθέσεων τα οποία μπορεί κανείς να προσθέσει πριν στείλει ένα φωνητικό μήνυμα, ορίζοντας ουσιαστικά το συναισθηματικό τόνο του μηνύματος πριν το ακούσει ο παραλήπτης.

Ακόμα, στο πλαίσιο του οπτικού εκσυγχρονισμού της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, η Google προσθέτει τα λεγόμενα screen effects τα οποία θυμίζουν πολύ τα easter eggs σε videogames και εμφανίζονται αυτόματα όταν ο χρήστης πληκτρολογεί ορισμένες συγκεκριμένες φράσεις-κλειδιά. Παράλληλα θα υπάρχουν πάνω από 15 νέα κινούμενα εφέ τα οποίες οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν μόνοι τους.

google-messages-photomoji-anim.gif.c47f1cbf512a2d140e302e89f70a5b58.gif

Επιπλέον, θα μπορεί πλέον κανείς να προσαρμόζει εντελώς τις συνομιλίες του ανάλογα με το ποιον συνομιλεί, επιλέγοντας διαφορετικό χρώμα φόντου για κάθε επιμέρους συνομιλία καθώς και προσθέτοντας κινούμενα εφέ σε δημοφιλή emoji όπως η καρδούλα. Τέλος, το Google Messages θα υποστηρίζει πλέον και προφίλ χρηστών τα οποία θα επιτρέπουν την περαιτέρω εξατομίκευση της εμφάνισής τους στις ομαδικές συνομιλίες.

  • Like 2