Στις αρχές της χρονιάς, η Huawei ανακοίνωσε τη διάθεση της δοκιμαστικής έκδοσης του Android Oreo για μία σειρά από high-end συσκευές της, όπως τα Huawei Mate 8 και Huawei P9.

Τώρα όμως μαθαίνουμε από το τμήμα υποστήριξης της Huawei στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι η εταιρεία ακύρωσε το update για το Huawei P9. Το Huawei P9, λανσαρίστηκε το 2016 με προ-εγκατεστημένο το Android 6.0 Marshmallow, και έχει λάβει μία μεγάλη αναβάθμιση Android, στην έκδοση Android 7.0 Nougat.

Από ότι φαίνεται ωστόσο, η Huawei δεν πιστεύει ότι η συσκευή είναι ικανή να τρέξει απροβλημάτιστα την τελευταία έκδοση του Android, δηλώνοντας πως οι περιορισμοί στο hardware ενδέχεται να οδηγήσουν σε προβλήματα, τα οποία περιγράφονται όπως “system built-in function failure, device freezing, power consumption increase”.

Λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη ότι η εταιρεία κυκλοφόρησε την δοκιμαστική έκδοση του Oreo για τη συγκεκριμένη συσκευή, αποτελεί μάλλον έκπληξη που βλέπουμε την εταιρεία να κάνει πίσω σε αυτό το τελικό στάδιο της ανάπτυξης”.

Όπως και να έχει, δεν είναι ξεκάθαρο ότι ισχύει το ίδιο και για τα Huawei P9 Plus ή P9 Lite, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόκειται να διατεθεί η αναβάθμιση και για τις άλλες δύο συσκευές της P9-series. 

Huawei-P9-Android-Oreo-cancelled.jpg.4728ed5a80ca20b6d36a58ba71e5d91a.jpg

PhoneArena